ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: "... Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ"

 

 

FRONT

 

logo 1

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Ιερά Οδός 364 και Κάλβου
TK 122 43 Αιγάλεω

Αιγάλεω, 5 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επειδή ο φασισμός στην καθημερινή ζωή έχει πολλές όψεις

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, περιοχές της πόλης μας έχουν γίνει θέατρο παραστάσεων άλογης βίας από “γνωστούς” και “αγνώστους” με ανησυχητική κλιμάκωση.

Επεισόδιο 1
Μετά την “επανάσταση του σπρέι” σε τοίχους δημόσιων κτιρίων και πλατείες, είχαμε πριν μερικές μέρες
την “επαναστατική δράση” του πετάμε μπογιές και σπάμε τζάμια στο Δημαρχείο της πόλης μας, με μια ανακοίνωση/καταγγελία εκτός πραγματικότητας, σε γνωστό ιστότοπο από κάποια ομάδα αναρχικών “Maroons”.

Επεισόδιο 2
Την Τρίτη 2/4/19 είχαμε καταστροφές σε αυτοκίνητα του Δήμου και της εταιρείας φύλαξης του Άλσους, αλλά και επανειλημμένες απειλές στον υπάλληλο φύλαξης, από ομάδα κουκουλοφόρων, γιατί δήθεν “εναντιώνονται” στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμ. 59/2019) για φυλασσόμενο Άλσος και ωράριο λειτουργίας. Κάποιοι θέλουν το Άλσος “ξέφραγο αμπέλι”.

Επεισόδιο 3
Κάποιοι χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν εμπρησμό στο Δημοτικό Γήπεδο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”, στα δημοσιογραφικά θεωρεία της οδού Μάκρης. Έκαψαν ολοκληρωτικά τον κεντρικό θάλαμο και ευτυχώς χάριν της έγκαιρης παρέμβασης της Πυροσβεστικής και του μεταλλικού στεγάστρου της κερκίδας δεν είχαμε μεγαλύτερη έκταση.

Υπάρχει συνάφεια; Αναβάθμιση οπαδικού χουλιγκανισμού που πέρυσι αποπειράθηκε να κάψει την είσοδο των αποδυτηρίων;
Κανείς δε μπορεί να απαντήσει.
Γιατί όλα αυτά;
Για τον Β/Ν Σταθμό, που ο Δήμος μας προχωρά στη δημιουργία του, στον περιμετρικό του Άλσους (δίπλα στο “καφέ Πατινάζ”); Σταθμό που έχει χωροθετηθεί από το 1982 σε οικοδομήσιμο χώρο, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τότε (με εξαίρεση σήμερα, μια παράταξη με ένα μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο). Υπάρχουν ακόμα ομόφωνες αποφάσεις των παλαιών συνοικιακών συμβουλίων και ένα 82%, υπέρ της δημιουργίας του, στο Τοπικό Δημοψήφισμα του 2014, με συμμετοχή 510 πολιτών. Και όλα αυτά για να γίνει, ο ένας από τους δύο, που προγραμματίζει ο Δήμος, απαραίτητους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για την κάλυψη των τοπικών οικογενειακών αναγκών στην περιοχή του Λιούμη. Το 2018 χαρακτηρίσαμε, επίσης το οικόπεδο στην οδό Εδέσσης (δίπλα από το σούπερ μάρκετ Μετρό) για τη δημιουργία του δεύτερου Β/Ν Σταθμού, με δέσμευση χρημάτων στον προϋπολογισμό για την αγορά του.

Προφανώς όλα αυτά θεωρούνται φύλα συκής για την “εξυπηρέτηση” των εργολάβων, την “τσιμεντοποίηση” του Άλσους και άλλα φαιδρά αλλά αρκούντως … “επαναστατικά”.

Η εναντίωση σε αποφάσεις αιρετών οργάνων και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, η αγνόηση της  ύπαρξης κοινωνικών αναγκών, η αβασάνιστη λασπολογία σε πρόσωπα και θεσμούς, βανδαλισμοί και τραμπουκισμοί με βάση “την δική μου και των φίλων μου μοναδική επαναστατική αλήθεια”, δυστυχώς ανεξαρτήτως προθέσεων αφήνουν πάντα φαιό προς μαύρο αποτύπωμα.

Έχουμε επιστήσει την προσοχή στις αστυνομικές αρχές και έχουμε υποβάλει μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Φυσικά η λειτουργία της πόλης είναι υπόθεση όλων μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει και θα διασφαλίσει την ομαλή ζωή της.

 

(Κεντρική φώτο απο Γιώργο Γαλάνη)

 

 

 

RMAK