ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

 

 

FRONT

 

 

Αιγάλεω, 3 Απριλίου 2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ευρωπαϊκό έργο HESTIA: 4η διακρατική δραστηριότητα


μάθησης στην Ισπανία

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο «HESTIA, HelpingStudentsInAcceptance» που συντονίζει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, διοργανώθηκε η 4η διακρατική εβδομάδα μάθησης από το εταιρικό σχολείο MaristesSants-LesCorts στη Βαρκελώνη, 17-23 Μαρτίου 2019. Στη μετακίνηση συμμετείχαν 2 μαθήτριες της ΣT τάξης, συνοδευόμενες από τις εκπαιδευτικούς κα Σπυριδούλα Λένη, κα Αργυρώ Σικλαρλή και κα Μάγδα Ζερβού.

 

Εφόσον το έργο HESTIA πραγματεύεται το προσφυγικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, οι δράσεις που οργανώθηκαν από το σχολείο υποδοχής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μάθησης, περιλάμβαναν:

 

  • Εργαστήριο από ΜΚΟ που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας (OpenCulturalCenter), όπου οι μαθητές/τριες συζήτησαν και ζωγράφισαν την πραγματικότητα ενός παιδιού πρόσφυγα. Σε άλλη δραστηριότητα, δραματοποίησαν μικρές ιστορίες προσφύγων.

  • Επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμού και εκπαίδευσης για κοινωνικά μειονεκτούντες πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης, με εργαστήρια για τους/τις μαθητές/τριες και παρουσιάσεις για τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς.

  •  

  • Δημιουργία έργου τέχνης στην αυλή του σχολείου, με την καθοδήγηση του εικαστικού καλλιτέχνη MarcSellares. Οι μαθητές/τριες με τα σώματά τους σχημάτισαν το περίγραμμα του σώματος ενός πρόσφυγα, παραπέμποντας στα άψυχα σώματα των ανθρώπων που ‘ξεβράζονται’ στις παραλίες.

  •  

  • Οργανωμένη ξενάγηση στη Βαρκελώνη, με επίκεντρο τα κτήρια του καταλανικού μοντερνισμού, την εκκλησία SagradaFamilia και τον λόφο Montjuic.

  •  

Για την προώθηση των στόχων του έργου HESTIA, συναντηθήκαμε και επιδώσαμε το μανιφέστο με τις προτάσεις που έχουμε συντάξει για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, στον Συντονιστή για τα Δικαιώματα των Παιδιών από το Διεθνές Ίδρυμα Αλληλεγγύης των Μαριανών, κο AlvaroSepulveda.

 

Οι μαθήτριές μας έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενούμενες σε καταλανική οικογένεια και παρακολουθώντας μαθήματα στη ΣΤ τάξη του σχολείου. Επίσης, στην ίδια τάξη οι συνοδοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διδασκαλία με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία και το ελληνικό αλφάβητο.

 

Η επόμενη -και τελευταία- διακρατική συνάντηση έργου θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία τον Μάιο 2019. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο HESTIA μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο kavafisschool.wixsite.com/hestia και στο Facebook: Erasmus + Project "Hestia".

 

 

PHOTO-01

 

 

PHOTO-02

 

PHOTO-03

 

PHOTO-04

 

PHOTO-05

 

 

PLATMAK

 

 

PHOTO-06

 

PHOTO-07

 

PHOTO-08

 

PHOTO-09

 

PHOTO-10

 

 

PLATMAK