ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ERASMUS+

 

 

FRONT-1

 

 

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στα πλαίσια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 /Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, με τίτλο “MakeEuropeGreatAgain”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ρώμη της Ιταλίας από τις 25 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου 2019.

 

 

FOTO-2

 

Το «MakeEuropeGreatAgain» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, και Σουηδία) και συντονίζεται από το σχολείο της Γερμανίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας και πολιτιστικής ποικιλομορφίας καθώς και η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και στερεοτύπων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

 

 

FOTO-3

 

 

Στη συνάντηση, που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο IstitutoIstruzioneSuperioreStatale «CharlesDarwin», συμμετείχαν μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί (Κουνδουράκη Ε. και Ευαγγέλου Χ.) του σχολείου μας και κατά τη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία να:

 

-συμμετέχουν σε παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με το θέμα « Tolerance, respectandE.U. citizenship»

-παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με το θέμα

 

-πάρουν ενεργά μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια

 

-συμμετέχουν σε παιχνίδι ρόλων αλλά και σε συζητήσεις για εξεύρεση λύσεων σε πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας

 

-επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στην μεσαιωνική πόλη Orvieto, στην αρχαία Ostia, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στο Colosseum και την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά καθώς και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου αλλά και το Μουσείο του Βατικανό.

 

 

FOTO-4

 

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

 

 

FOTO-5

 

Η εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της φιλοξενούμενης χώρας και περιοχής, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του project.

 

 

FOTO-6

 

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «MakeEuropeGreatAgain», με επόμενο σταθμό το Αμβούργο, στις 23 Σεπτέμβρη 2019.

 

FOTO-7

 

FOTO-8

 

FOTO-1

 

 

 

RAKOK