ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΚΙΚΑ ΣΕ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ»

ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

GIKEX

 

 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Γκίκα, όπου, με αφορμή δύο περαστικά που άπτονται του χώρου της παιδείας, επιτίθεται στον συνδυασμό «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση και ευτελισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» αναφέρει:

«ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

  1. Κοινωνιολόγος ή Μαυρογιαλούρος;

Όλοι επιθυμούμε η νεολαία μας να ασχολείται με τα κοινά, να έχει άποψη και να ενημερώνεται. Ακόμη περισσότερο τώρα που ψηφίζουν και όσοι είναι δεκαεφτά χρονών. Ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και οι υποψήφιοι των δημοτικών παρατάξεων έχουν πολλούς τρόπους για να επικοινωνήσουν το μήνυμα τους, τις απόψεις τους, την υποψηφιότητά τους τελικά.

Πόσο ηθικό και νόμιμο είναι να επιλέξει μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος και ταυτόχρονα καθηγήτρια, να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά της, την εμπειρία της και τον συνδυασμό της, εν ώρα μαθήματος με τους μαθητές της, της τρίτης λυκείου;;

Γιατί αυτό ακριβώς έκανε υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου, κυρίου Μπίρμπα, σε προεκλογικού τύπου συζήτηση μέσα στην τάξη. Να μη ξεχνάμε ότι η υποψήφια και καθηγήτρια, ταυτόχρονα, βαθμολογεί τους ίδιους μαθητές που τους ζητάει και την ψήφο τους, διαφημίζοντας την ίδια και τον συνδυασμό της, εν ώρα μαθήματος επαναλαμβάνουμε!

Κι αν κάποιοι μαθητές ήθελαν να αντιδράσουν σε όλα αυτά, πόσο μπορούν να το κάνουν όταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι το γεγονός ότι η κυρία αυτή θα τους βαθμολογήσει;; 
Μόνο μια λέξη για όλα αυτά: ΝΤΡΟΠΗ!!!

2. Την Κυριακή 7 Απριλίου η παράταξη του Δημάρχου με ανακοινώσεις και προσκλήσεις καλούσε τους κατοίκους του Λιούμη σε συγκέντρωση και ενημέρωση από τους υποψήφιους της Ανάπλασης, στο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου για τα προβλήματα της περιοχής.

Υπήρχε αίτημα προς τη Σχολική επιτροπή για παραχώρηση του χώρου;; 
Υπήρχε έγκριση από αυτήν;; 
Αίτημα, δηλαδή, για παραταξιακή ενημέρωση και συζήτηση με χρήση σχολικού χώρου. Διότι από όσο γνωρίζουμε άδεια χρήσης σχολικών χώρων δίνεται από την αρμόδια σχολική επιτροπή Και για να μη μπερδευόμαστε, δεν επρόκειτο για συζήτηση-ενημέρωση του Δήμου Αιγάλεω ως θεσμού για ενημέρωση. Επρόκειτο για παραταξιακό κάλεσμα της Ανάπλασης.

Ο Δήμος με έγγραφο του προς τους διευθυντές των σχολείων στις 8 Απριλίου, ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να γίνονται για να χρησιμοποιηθούν σχολικοί χώροι για τέτοιες συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι την άδεια για χρήση του σχολικού χώρου τη δίνει ο διευθυντής!!! Αυτό δεν προβλέπεται.

Και φυσικά όλα αυτά μια ημέρα αργότερα από την ήδη πραγματοποιηθείσα συγκέντρωση!!!

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις» 
Καβάφης»


Γιάννης Γκίκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω

RAKOK