Παναγιώτα ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗ:

"ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ"

 

merkouraki syn 

Κα Μερκουράκη γιατί υποψήφια Δήμαρχος Αιγάλεω;

Για να έχει την ευκαιρία ένας κανονικός άνθρωπος, ένας από εμάς, να διεκδικήσει το Δήμο και εάν τον κερδίσει να δούμε τα άλυτα πως λύνονται, τα περίπλοκα πως απλοποιούνται. Γιατί όποιος πιστεύει ότι η καθημερινότητα σήμερα στο Αιγάλεω μας αξίζει σφάλει. Εάν πάλι πιστεύει ότι ο νυν Δήμαρχος ή ορισμένοι που έχουν ασκήσει διοίκηση στο παρελθόν έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν πλανάται.

 

 

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν είναι κανονικοί άνθρωποι δηλαδή;

Κανονικός άνθρωπος είναι αυτός που σκέφτεται και πράττει πρώτα από ΄όλα και πάνω από οτιδήποτε ως Δημότης Αιγάλεω. Είναι αυτός που δεν βαυκαλίζεται με την εξουσία και τη θέση του Δήμαρχου ή του Αντιδήμαρχου. Είναι αυτός ή εκείνη που δεν ενδιαφέρεται να επιβάλει την ιδεολογία του ή τις ιδέες του αλλά να συζητήσει με όλους και να βρει την καλύτερη για να την εφαρμόσει. Εκείνη ή αυτός που κάθε μέρα λύνει ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες και όχι ένα από τα δικά του προβλήματα ή ακόμα χειρότερα έναν από τους δικούς του προσωπικούς στόχους.

 

 

Τι ζητάτε από τους δημότες του Αιγάλεω;

Να πάρουν σοβαρά την υπόθεση δημοτικές εκλογές. Να είναι αυστηροί στην επιλογή Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων. Αυστηροί και αποφασιστικοί σαν να επιλέγουν σύντροφο για το κορίτσι σας, συνέταιρο για το γιο σας, συγκάτοικο για τα γεράματα τους, δάσκαλο για τα ανήλικα παιδιά σας. Αυτή τη φορά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Και δεν είμαστε, όσοι ζητάμε τη ψήφο σας, ίδιοι. Γιατί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αρκεί να το θελήσουμε οι πολλοί, και να επιλέξουμε τους καλύτερους. Αρκεί να μετρήσουμε την πορεία καθεμιάς και καθενός που ζητά τη ψήφο μας. Αρκεί να αποφύγουμε φιλόδοξους πολιτικάντηδες, θεωρητικούς πολυλογάδες και κομματικούς υποψηφίους.

 

 

Μπορεί ο Δήμος να επηρεάσει την ζωή μας τόσο καταλυτικά όσο περιγράφετε;

Αντίθετα με το κράτος που συχνά πυκνά αδιαφορεί, ο Δήμος έχει την ευθύνη να μας απαλύνει τα προβλήματα και να μας υποστηρίζει στις ανάγκες μας. Εμείς νοικοκυραίοι βιοπαλαιστές στο Αιγάλεω δεν επιδιώκουμε φιέστες, λούσα και μεταξωτές κορδέλες.

Θέλουμε μόνον μια πόλη, μια γειτονιά καθαρή και ανθρώπινη. Πλατείες και παιδικές χαρές ασφαλείς να περπατούν και να παίζουν τα παιδιά μας, βρεφονηπιακούς σταθμούς καθαρούς και οργανωμένους, για να βρίσκουν τα νέα ζευγάρια υποστήριξη στην καθημερινότητά τους.

Υπηρεσίες πρόνοιας και φροντίδας με σεβασμό στους ηλικιωμένους μας και πολιτιστικές εκδηλώσεις που υμνούν την καταγωγή μας και μας ψυχαγωγούνε. Δρόμους και πεζοδρόμια, πλατείες, μικρές και μεγάλες, φωτισμένες και οργανωμένες, σχολεία σύγχρονα και άρτια για να φοιτούν οι μαθητές μας.

Υπηρεσίες του Δήμου που μας εξυπηρετούν άμεσα, γρήγορα, ευγενικά και με χαμόγελο. Πράσινο με νησίδες και πάρκα αλλά και γειτονιές που διαμορφώνουν ένα όμορφο και πράσινο περιβάλλον ζωής.

 

 

 

Και τι χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά;

Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται ένα μαγικό ραβδί ή “σπουδαίοι” πολιτικοί και μεγαλοσχήμονες “δήμαρχοι” ή «υψηλά» κομματικά στελέχη. Απαιτείται απλώς να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια σοβαρή υπόθεση ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος και ότι η ευθύνη ανήκει σε εμάς. Εμείς ψηφίζουμε, εμείς επιλέγουμε.

Όσα δεν γίνονται, έργα και δράσεις, είναι γιατί οι άνθρωποι που διοικούν έχουν άλλες προτεραιότητες και άλλη λογική. Η ιδεολογία, το κόμμα, οι φίλοι μας, οι δικοί μας, οι αντίπαλοι, δημόσιες σχέσεις και κρυφά χαρτιά, ενίοτε.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα. Να εκλέξουμε δήμαρχο που πιστεύει αντιλαμβάνεται ότι πάνω από όλα θα είναι χρήσιμος για όλους, χρήσιμος για το Αιγάλεω, χρήσιμος που φροντίζει για τις ανάγκες των δημοτών του. Χρήσιμος και φροντίδα, Αυτά είναι μια άλλη προσέγγιση, μια άλλη κουλτούρα. Ας διαλέξουν οι πολίτες, ο λαός τι του ταιριάζει καλύτερα.

 

 

Εσείς μπορείτε να τα αλλάξετε όλα, να βελτιώσετε την καθημερινότητά μας στο Αιγάλεω;

Έρχομαι αποδεδειγμένα για να δώσω και όχι για να πάρω. Αυτό δεν μπορούν πολλοί να το τεκμηριώνουν με τα πεπραγμένα της ζωής τους. Εγώ έδωσα μάχες στη ζωή μου και από Μαία κατόρθωσα να φτάσω Γενική Διευθύντρια Νοσηλευτικής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, να πάρω διδακτορικό από την Ιατρική Αθηνών, να έχω φίλους πολλούς και ανθρώπους που με σέβονται και με αγαπούν. Εξετάσεις στη ζωή μου έδωσα πολλές φορές και τις πέρασα όλες, με το κεφάλι ψηλά αλλά ταπεινά και μετρημένα. Και ως γυναίκα, και ως μάνα και ως εργαζόμενη αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος.

Μπορώ να φροντίσω να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων στο Αιγάλεω. Σας βεβαιώνω γι αυτό. Αλλά σας ερωτώ και εγώ εσείς δεν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους κομματάρχες και πολιτικάντηδες;

 

Βέβαια και εσείς ανήκετε ιδεολογικά και κομματικά στη Νέα Δημοκρατία και ήσασταν και υποψήφια Βουλευτής, σωστά;

Φυσικά ανήκω στην κεντροδεξιά και στη Ν.Δ. μάλιστα έβαλα πλάτη σε δύσκολες εποχές. Όμως όπως και το 2014 συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητη και επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω πως εγώ το εννοώ.

Ανεξάρτητος δεν σημαίνει να κρύβεις την ιδεολογική σου ταυτότητα. Ανεξάρτητος σημαίνει να προάγεις στα δημοτικά πράγματα τον τόπο σου και όχι το κόμμα σου. Να τα βάλεις δηλαδή και με το κόμμα σου εάν χρειαστεί για να κερδίσεις χρηματοδοτήσεις και έργα, τα δίκαια του Αιγάλεω. Γιατί δεν υπάρχουν μπλε και πράσινα ή κόκκινοι τρόποι να μαζέψεις τα σκουπίδια ή να κλείσεις τις λακκούβες στους δρόμους.

Συνεπώς κάτι παλαιοί κομματάρχες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κάνουν τους ανεξάρτητους σήμερα ενώ στην ουσία θέλουν να χαρίσουν στα κόμματα τους νίκες για να ανέβουν στην κομματική ιεραρχία ας τους κατατάξει ο λαός του Αιγάλεω εκεί που πρέπει. Να είστε σίγουροι δεν ξεγελούν κανέναν.

 

 

 

Σήμερα όμως έχετε το χρίσμα, την υποστήριξη του κόμματος σας ή προκαλείτε διάσπαση όπως κάποιοι σας κατηγορούν;

Εγώ δεν κατεβαίνω σε κομματικά καλλιστεία ούτε δίνω εξετάσεις για το εάν είμαι καλή κομματάρχης και καλό κομματικό στέλεχος, εγώ είμαι υποψήφια Δήμαρχος Αιγάλεω. Ορισμένοι δεν έχουν τίποτα να πουν για το Αιγάλεω και διαφημίζουν τους φίλους τους στο κόμμα.

Όμως για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει όσο πιο δυνατά και καθαρά γίνεται ότι δεν υπάρχουν χρίσματα και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν τις τοπικές τους κοινωνίες ας το κάνουν. Εμένα, μια που το φέρνει ο λόγος, μου το είπε και προσωπικά. Η ΝΔ δεν καπελώνει κανέναν και δεν υιοθετεί και κανέναν.

 

 

Εντάξει αλλά σε τοπικό επίπεδο υπάρχει μια διάσπαση στους Νεοδημοκράτες, δεν συμφωνείτε;

Έμαθα να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Ακούστε λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Εάν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, με τον οποίο συνεργάστηκα εξαιρετικά όταν ήταν Δήμαρχος και εγώ δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος των ΚΑΠΗ, θέλει για να εκλεγεί Βουλευτής να κρατήσει συσπειρωμένους τους ψηφοφόρους της ΝΔ στο Αιγάλεω και στηρίζει με νύχια και με δόντια τον αγαπητό Γιάννη αυτό εμένα με αφήνει εντελώς αδιάφορη και ελπίζω και τους περισσότερους νεοδημοκράτες του Αιγάλεω. Για τους υπολοίπους πολίτες δεν χρειάζεται να σας πω πόσο τους νοιάζει, το φαντάζεστε νομίζω

Συνεπώς όσοι θέλουν να ψηφίσουν ένα καλό κομματικό στέλεχος χωρίς να τους νοιάζει εάν είναι καλός για Δήμαρχος Αιγάλεω ή να χρησιμοποιήσουν τη ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές για να εξυπηρετήσουν φιλοδοξίες φίλων τους ή καμώματα εσωκομματικών αντιπαραθέσεων να μην διαλέξουν εμένα, να μην με ψηφίσουν.

Όσοι επιθυμούν καλό Δήμαρχο που τυγχάνει να είναι και του δικού τους κόμματος κόμματος ας με συγκρίνουν και με τους υπολοίπους και εάν με εμπιστεύονται ας με επιλέξουν, θα είναι τιμή για εμένα. Όλα τα άλλα περισσεύουν.

 

 

Κα Μερκουράκη τι υπόσχεση δίνετε στο λαό του Αιγάλεω;

Αγαπώ τους ανθρώπους. Πονάω με τον πόνο τους και γαληνεύω όταν τους φροντίζω. Στην επαγγελματική μου καριέρα ως νοσηλεύτρια, ως αντιδήμαρχος, ως πρόεδρος των ΚΑΠΗ, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος, έμαθα να φροντίζω τους ανθρώπους.

Πιστεύω στους ανθρώπους και στις καλές τους προθέσεις. Γι αυτό φτιάξαμε με καλούς και άξιους συμπολίτες μας το συνδυασμό μας ΑΙΓΑΛΕΩ Πρώτη Δύναμη.

Μόνο μία υπόσχεση να σας δώσω από καρδιάς. Δεν θα πάψω στιγμή να φροντίζω τις γειτονιές και τους ανθρώπους του Δήμου μας. Για να ξυπνούν όλοι κάθε πρωί με περισσότερη αισιοδοξία και με ένα πρόβλημα λιγότερο. Γι αυτό ζητώ από όλους να είμαι η εκλεκτή της καρδιάς τους για Δήμαρχος Αιγάλεω.