«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ»

 

 

FRONT1

 

Οι υποψηφιότητες των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ανακοινώνονται πλέον καθημερινά από τα ΜΜΕ και από τα προφίλ των ιδίων υποψηφίων συμβούλων στα social media.

 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Απεικονίζουν την εικόνα μιας ομάδας από την οποία ο λαός θα επιλέξει αυτούς που κρίνει καταλληλότερους να συνεργαστούν με τον επικεφαλής του συνδυασμού για να παράγουν έργο. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στη συνέχεια καλούνται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, να συνεργαστούν, να παραμερίσουν προσωπικά συμφέροντα και σκοπούς, να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν, να επιλύσουν προβλήματα, να οραματιστούν, να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας και να προσπαθήσουν να τις καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία που θα δοθεί. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απαραίτητοι ώστε ο επικεφαλής να μπορέσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου, δείχνοντας ότι έχει μία ομάδα κατάλληλη για να μπορέσει να διοικήσει τον τόπο. Για τους λόγους αυτούς η συμπλήρωση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να συμπεριλαμβάνει ανθρώπους νέους, με όρεξη για δουλειά, φρέσκες ιδέες και γνώσεις, τόλμη και αποφασιστικότητα και ανθρώπους με εμπειρία στα κοινά και τα κοινωνικά δρώμενα, εξειδικευμένες γνώσεις και ωριμότητα σκέψης για να υπάρχει μία ισορροπία.

 

Η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων στους συνδυασμούς είναι πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα. Η νέα γενιά, που έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, με κυρίαρχο το πρόβλημα της ανεργίας, αναλαμβάνει δράση, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, επιλέγει να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να καλύψει το χάσμα των γενεών, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, σεβόμενοι τη θέση τους, οφείλουν να δείχνουν την ανάλογη σοβαρότητα, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις τους όσο και στις δηλώσεις τους, να μην προκαλούν τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, να έχουν κοινές γραμμές σε όσα δηλώνουν, σύμφωνα με τις αρχές και το πρόγραμμα του συνδυασμού όπου ανήκουν και να μην περιοριστούν μόνο στις ηλεκτρονικές ανακοινώσεις μέσω ιστοσελίδων, αλλά να προχωρήσουν και σε κατ’ ιδίαν επαφές με τον κόσμο, γιατί αυτή η επικοινωνία έχει μεγαλύτερη αξία. Ειδικά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει σε συζητήσεις στα καφενεία και τις πλατείες και δεν γνωρίζουν ούτε χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για να κερδίσουν την πολυπόθητη ψήφο και να αποδείξουν ότι είναι άξιοι να μπουν στην ομάδα διοίκησης δεν πρέπει να βασιστούν στις εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις πρωτότυπες δηλώσεις. Απαιτείται σεμνότητα, σοβαρότητα, μετριοπάθεια και δυναμισμός. Πρέπει να δώσουν σημασία στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Αποφεύγοντας όσο είναι δυνατόν κινήσεις έντονου λαϊκισμού, πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην γνωριμία με τον κόσμο. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίσουν ποιοι είναι οι υποψήφιοι και ποιες είναι οι προτάσεις του συνδυασμού τους για τη διοίκηση του τόπου. Οι συχνές φωτογραφήσεις και παρουσίες σε διάφορες εκδηλώσεις δεν εξυπηρετούν απολύτως κανέναν σκοπό. Η επιλογή για την ψήφο δεν πρέπει να γίνεται με κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση αλλά το περιεχόμενο.

 

Κι αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι ότι σε περίπτωση εκλογής τους, μετά αρχίζει ο μεγάλος αγώνας. Μετά θα είναι η σειρά τους να βάλουν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι για το καλό του τόπου, μέσα από σωστή και εποικοδομητική συνεργασία και κυρίως με σεβασμό προς τον «αρχηγό» τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, προς όλη την ομάδα διοίκησης, μεταξύ τους, προς τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν.

 

 

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΛΙΝΤΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

«ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

 

 

 

RAKOK