Ο ΙΑΤΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ : «… ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»

vlasarx

 

 

 

 

Το δικό του μήνυμα για αυτή την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού, που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, δημοσιοποίησε, ο Αρκάδας την καταγωγή, Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης, ο οποίος μάλιστα ως Ιατρός, επεσήμανε τη σημαντικότητα της συγκυρίας για την δημόσια υγεία, ζητώντας να επιδείξουμε ατομική υπευθυνότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Βλάσης, αναφέρει: «Τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε μπορούμε να την ξεπεράσουμε! Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται όμως να επιδείξουμε αυξημένη ατομική υπευθυνότητα. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της επιδημίας είναι να μείνουμε σπίτι με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, αν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα.

Ως ιατρός γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι σε τέτοιες στιγμές να κρατηθεί «όρθιο» το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ιατρών και του Υπουργείου Υγείας. Φροντίζουμε για την προσωπική μας υγιεινή, αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους και βέβαια προφυλάσσουμε ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους ανθρώπους και τους σοβαρά ασθενείς αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή δική μας ή των παιδιών μας μαζί τους.

Οι Έλληνες σε όλες τις δύσκολες στιγμές που έχουμε αντιμετωπίσει έχουμε δείξει ομοψυχία και αποφασιστικότητα. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε για ακόμη μία φορά!

#μένουμε_σπίτι ».

 

Γεννημένος το 1975 στην Τρίπολη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε ως Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκορτσινού, στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού - Ορθοπεδικού στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Λαϊκό. Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2007 εκλέχθηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής, το 2012 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 

 

NECTΟΚ