Ένας χρόνος … μετά το σεισμό

SKLAVOUNOS EPOXI

 

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από το σεισμό του περασμένου Ιουλίου που άφησε τα σημάδια του, εκτός των άλλων, και σε σχολεία της πόλης μας.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος με συζητήσεις, με υποσχέσεις, με αναιρέσεις υποσχέσεων, με αποφάσεις, με αναιρέσεις αποφάσεων μελών της Διοίκησης του Δήμου μας.

Ουσιαστικές και αποτελεσματικές κινήσεις μετά την καταγραφή των ζημιών που τελείωσε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, δεν προκύπτει να έγιναν.

Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, ο Δήμος μας δεν ζήτησε χρήματα από το κράτος (Υπάρχει η δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών τον Ιανουάριο -30/01/2020- στη βουλή, ότι ο Δήμος Αιγάλεω ποτέ δεν υπέβαλε αίτημα οικονομικής στήριξης για το σκοπό αυτό, ενώ αντίθετα γειτονικοί Δήμοι υπέβαλαν σχετικά αιτήματα και χρηματοδοτήθηκαν για τις πρώτες επισκευές).

Είναι συνεχής η πίεση που ασκείται και αδιάκοπα τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης Γονέων καθώς και συνεχείς οι ερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς τη Διοίκηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε κάποια πειστική και συγκεκριμένηαπάντηση. Έχουμε μόνο υποσχέσεις, χωρίς να τίθεται κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά και χωρίς κανένα γραπτό αίτημα προς την κυβέρνηση.

Πλην της απλής αναφοράς, στο τέλος Ιανουαρίου (28-01-2020) για την κατάσταση των προβληματικών σχολικών κτιρίων.

Είμαστε στις αρχές Ιουνίου και η Διοίκηση με νέες ανακοινώσεις μας λέει ουσιαστικά ότι τίποτα ακόμα δεν είναι έτοιμο, αλλά ότι θα καθυστερήσουν (σε κάποιες περιπτώσεις) ίσως και χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο μέχρι σήμερα να μην έχει ξεκινήσει καμία επίσημη διαδικασία , όχι μόνο μελετών αλλά ούτε καν διερευνητικών ελέγχων (θα χρειαστούν μήνες για να υλοποιηθούν). Όσον αφορά στη χρηματοδότηση δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ζητηθεί, το ποσό που θα ζητηθεί και το σπουδαιότερο πότε θα δοθεί, αν δοθεί, και πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται και προβλήματα άλλων σχολείων.

Πρόσφατα έπεσε παράθυρο , έπεσε αυλόπορτα, πέρσι έπεσαν σοβάδες και τόσα άλλα…

Θα πρέπει η Διοίκηση να μεριμνήσει το συντομότερο δυνατόν, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και ν´ ανταποκριθεί στην υποχρέωση της ασφαλούς φοίτησης σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και υπάρχει κίνδυνος να έχουμε περισσότερα προβλήματα στα σχολεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ως Δημοτική Παράταξη συνεχίζουμε να είμαστε στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων γιατί είναι υποχρέωση όλων μας, να βοηθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για την με κάθε τρόπο αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων και όχι μόνο.

                                                                     Αιγάλεω 3 Ιουνίου 2020