Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ε.α.) ΠΣ

 

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

DIMAKARX

 

 

Νέος Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για όλη την εθνική επικράτεια ορίστηκε με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο Αντιστράτηγος (ε.α.) του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο οποίος είναι γέννημα – θρέμμα του Αιγάλεω, όπου και διαμένει μόνιμα. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, από την γειτονική Αγία Βαρβάρα. Και με καταγωγή από την Λακωνία και οι δύο.

Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, γεννήθηκε το 1965 στο Αιγάλεω Αττικής.

Το 1988 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1993 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Ιστιαία, στη Σάμο, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες Π.Σ. σε Αθήνα και Πειραιά. Επί επτά χρόνια υπηρέτησε ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (199), ενώ το 2009 διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών.

Το 2013 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), ενώ το 2014 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή του ΕΣΚΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης στους μεγάλους σεισμούς του Αιγίου και της Αττικής το 1999, καθώς και σε επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και επιτήρηση της Πανελλαδικής Άσκησης «Προμηθέας», καθώς και της Πανευρωπαϊκής Άσκησης «EVITA» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επίσης συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Μέθοδοι Εκπαίδευσης», το οποίο διδάσκεται στη Σχολή Πυροσβεστών.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

 

DOMOKYR