ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ARXAIMOD

 

 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών.

Ως μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Η προσφορά όλων μας είναι πραγματικά ανεκτίμητη, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αιγάλεω και ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας, υπό την διοικητική μέριμνα του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Μάνδρου, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, όπου η προσφορά και ο εθελοντισμός αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας, ήταν επιτυχημένος, καθώς συγκεντρώθηκαν περί τις 100 μονάδες αίματος, οι είναι διαθέσιμες για εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, και ειδικά αυτή την περίοδο, που ο χώρο της Υγείας… βάλλεται.

«Τώρα, που προσπαθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού, η ανάγκη για συγκέντρωση μονάδων αίματος είναι προτεραιότητα και η δραστηριοποίηση μας για την εκπλήρωση αυτού του στόχου είναι απαραίτητη.

Η δράση των στελεχών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας και του Συλλόγου Εργαζομένων να οργανώσουν, για μια ακόμη φορά, την αιμοδοσία και να ενισχύσουν με πολλές μονάδες αίματος τη δημοτική Τράπεζα Αίματος είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ο δήμος μας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Μια προσφορά που είναι ταυτόχρονα συμμετοχή ζωής και ελπίδας! Η Αγάπη γίνεται ΑΙΜΑ και το ΑΙΜΑ Ζωή», σημειώνεται σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Αιγάλεω, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, κ. Ηλίας Μάνδρος, τόνισε:

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου μας, τα στελέχη των υπηρεσιών μας που συνέδραμαν, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Είναι μια διαδικασία, ένα ιερό καθήκον, που θα συνεχίσουμε εσαεί και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο κ. Σταμάτης Σταματόπουλος, ο κ. Ηλίας Μάνδρος, ο κ. Γιάννης Τσούνης, η κ. Κυπαρισσένια Σαμαρά και η κ. Παρασκευή (Βιβή) Μανιά.

Να σημειωθεί ότι τους χώρους όπου έγινε η αιμοδοσία επισκέφθηκε, τόσο ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, όσο και ο πρώην Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ακολουθεί το σχετικό φωτορεπορτάζ

 

 

CLMES

 

 

 

AIMD2

 

 

AIMD3

 

 

AIMD4

 

 

AIMD5

 

 

AIMD6

 

 

AIMD7

 

 

AIMD8

 

 

 

CLMES

 

 

 

AIMD10

 

 

AIMD13

 

 

AIMD14

 

 

AIMD18

 

 

AIMD19

 

 

AIMD20

 

 

CLMES