ΓΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ

ΜΙΛΗΣΑΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΟΣ

arxprost

 

 

Τον Αντιδήμαρχο Αιγάλεω κ. Ηλία Μάνδρο υποδέχθηκε πριν λίγα 24ωρα στο γραφείο του ο Υπουργός Προστασίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, «πυκνώνει» τις επαφές του με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των προαστίων μας, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να μπουν στην διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης, και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «γέρνει» προς την επιλογή του Δυτικού Τομέα, σε μια όχι άγνωστη γι’ αυτόν περιφέρεια, καθώς υπήρξε Βουλευτής της «παλαιάς» Β΄ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2007 και του 2009, δηλαδή σε περιοχές, όπου έχει ήδη «πυρήνες», διατηρεί επαφές και κινητοποιεί πλέον και άλλες δυνάμεις. Μάλιστα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, είναι πάρα πολλές οι επαφές του, έστω και οι θεσμικές, με Δημάρχους και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη από την Δυτική Αθήνα.

Μάλιστα, στην συνάντηση, με τον κ. Μάνδρο, ο Υπουργός ανέφερε, ότι στο προσεχές εύλογο χρονικό διάστημα, αναμένεται να οργανωθεί και επίσκεψη του στην πόλη μας το Αιγάλεω, όπου πιο εξειδικευμένα θα συζητηθεί και θα ανακοινωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, το πλάνο του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ για τα θέματα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη στην περιοχή μας.

Άλλωστε, στην συνάντηση μεταξύ Χρυσοχοϊδη και Μάνδρου, το πρώτο θέμα που έθεσε προς συζήτηση ο συμπολίτης μας Αντιδήμαρχος, αφορούσε την ανάγκη ενίσχυσης του τοπικού Α.Τ. και του Τμήματος Ασφαλείας, υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες, και δίνουν κυριολεκτικά καθημερινή μάχη, προκειμένου η κατάσταση στην πόλη να είναι διαχειρίσιμη.

Το θέμα, με τα υποστελεχωμένα αυτά δύο τμήματα, που έχουμε αναδείξει και με άρθρο μας πριν δύο (2) μήνες περίπου, είναι γνωστό στον Δήμο μας, το Υπουργείο, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση της γεωγραφικής περιφέρειας μας, και ο κ. Χρυσοχοϊδης, γνωρίζοντας την σχετική υπόθεση, επεσήμανε στον συνομιλητή του, ότι αναμένεται εξέλιξη σύμφωνα με τα επιχειρησιακά πλάνα.

Σε αυτό το σημείο ο Υπουργός, πρόσθεσε, ότι στην προκειμένη περίπτωση η διασφάλιση του κλίματος ασφάλειας, η ενίσχυση για την ομαλή αστυνόμευση, αλλά και την διαχείριση περιστατικών, γίνεται και με την περαιτέρω αριθμητική παρουσία των δυνάμεων της μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη μας, που συμπλέουν σε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο, γεγονός που αναγνώρισε ο κ. Μάνδρος.

Όσο αφορά, όλη την Δυτική Αθήνα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι υλοποιείται συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε η Αστυνομική παρουσία να διασφαλίζει την τάξη στην καθημερινότητα.

Εν συνεχεία, ο κ. Μάνδρος με τις θεσμικές ιδιότητες του Αντιδημάρχου της πόλη μας, του Προέδρου του ΚΕΠ Υγείας Αιγάλεω και του Αντιπροέδρου του ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό, για τους τομείς δραστηριότητων του, όπου ο κ. Χρυσοχοϊδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, του ανέφερε το πλαίσιο Κοινωνικής πολιτικής και δράσης που αναπτύσσει ο Δήμος Αιγάλεω προς την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους, παρουσίασε την υγειονομική κατάσταση που επικράτησε στην πόλη όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, ενώ ανέλυσε επισταμένα τις υπηρεσίες και την προσφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, που προσφέρει το ΚΕΠ Υγείας και οι ιατρικές μονάδες του, με κορυφαίο εγχείρημα τον εμβολιασμό, αλλά και τις επιμέρους παροχές του, οι οποίες αυξάνονται, ειδικά όσο αφορά την πρόληψη.

Τέλος, ο κ. Μάνδρος, οριοθέτησε και την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Αιγάλεω, την πορεία εξέλιξης των γεγονότων μετά το πολύμηνο λοκ-ντάουν, το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τις δράσεις που έχει αναλάβει προς στήριξη των τοπικών μικρών επιχειρήσεων τόσο το ΕΕΑ, όσο και ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών του Αιγάλεω (Προεδρεύει ο κ. Μάνδρος), ζητώντας, όμως, παράλληλα από τον κ. Χρυσοχοϊδη, ως μέλος του κυβερνητικού επιτελείου, να συνδράμει και ο ίδιος, προκειμένου να ενταθεί η στήριξη και η κρατική μέριμνα προς αυτόν τον οικονομικό κλάδο, που δέχθηκε απίστευτο χτύπημα από την πανδημία.

Στην σχετική φώτο, αριστερά ο κ. Μάνδρος και δεξιά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

 

AKMONSA