Δωρεάν μαθήματα Drones από την Περιφέρεια Αττικής
 
στις εθελοντικές της ομάδες Πολιτικής Προστασίας.
 
 
perifereiaarxikh
 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ

 

 

Αεροπορικών Σπουδών PEGASUS προσφέρει δωρεάν μαθήματα για DRONES

 

 

 στις πιστοποιημένες ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

 

Η Σχολή PEGASUS AVIATION, πιστοποιημένη από EASA/ΥΠΑ στην Αεροπορική εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση χειριστών ΣμηΕΑ (drone) σε εθελοντές ή σχετικές ομάδες που υπόκεινται στην Περιφέρεια Αττικής.

Η συνεργασία και η διοργάνωση του σεμιναρίου έγινε με τις προσπάθειες και συντονισμό της Περιφερειακής Συμβούλου, Εντεταλμένης Εθελοντισμού, Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, κάνοντας έτσι την έναρξη της υλοποίησης του στόχου του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για την πιστοποιημένη εκπαίδευση των εθελοντών της Περιφέρειας Αττικής.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στο πρώτο και θεμελιώδες στάδιο εκπαίδευσης χειριστών drone, (leve#1-Open Sub.Α1/Α3), μετά την ολοκλήρωση του οποίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού για τη λειτουργία drone στις υποκατηγορίες Α1 και Α3 της Ανοικτής Κατηγορίας, όπως αυτές καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό (ΕΕ) 2019/947. 

Θα πρόκειται για κανονική εκπαίδευση και όχι για απλό webinar, και στο τέλος θα διεξαχθεί η διαδικασία της εξέτασης online. 

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμός από τους εθελοντές για αυτή την παροχή της Περιφέρειας. Εκατοντάδες ήταν οι συμμετοχές και εντός των ημερών θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων για το πρώτο γκρουπ.

 

perifereiaetoimh