ΑΙΓΑΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΘΝΙΟΙ

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΑΚΗ!

ARXGONTSIK

 

 

 

Θύμιζε σκηνικό ταινίας του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου από την δεκαετία του 80!

…Τοπίο, κρυμμένο, στον λαβύρινθο των στενών της βιοτεχνικής ζώνης του Αιγάλεω, πλησίον του ποταμιού, μια αποθήκη με μηχανήματα, ξυλουργικές δημιουργίες, πριονίδι, εργαλεία, σύνθεση φωτισμού εργαστηρίου από λαμπτήρες και… ασθενείς ηλιαχτίδες (όπως θα τον ήθελε, μάλλον, ο Αγγελόπουλος), υποφερτή υγρασία από την βροχερή ατμόσφαιρα, απλοϊκά πρόσωπα από το μετερίζι της καθημερινής βιοπάλης, καπνός κιρέτσιλερ, λαϊκή μουσική υπόκρουση από τραντζίστορ, και καθότι Τσικνοπέμπτη, ανάμεσα σε όλα, ξεχώριζε η… αναδεικνυόμενη ψησταριά… που με την προβατίνα πρωτίστως (και τα άλλα συναφή κρεατικά), δημιούργησε… τοπίο στην ομίχλη από τον καπνό! Ήταν τσίκνα με τα όλα της!

Δεν ήταν τελικά, σκηνικό από… ταινία του Αγγελόπουλου, αλλά η πατροπαράδοτη και γνήσια ελληνική Τσικνοπέμπτη, όπως εορτάστηκε δεόντως, το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου 2022, από τον οικοδεσπότη – οργανωτή, Αιγαλιώτη (και Κύθνιο την καταγωγή) Ιάκωβο Γονιδάκη με τους πολυπληθείς φίλους και καλεσμένους του, στον χώρο της επιχείρησης του, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ.

Επί το πλείστον οι παρευρισκόμενοι, από το Αιγάλεω ή, με καταγωγή από την Κύθνο – μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος του μπασκετικού Αιγάλεω και Δημοτικός Σύμβουλος Κύθνου, Γιαννούλης Καλλίλας, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, βετεράνος του ΑΟ Αιγάλεω, Γιάννης Σάμιος – τίμησαν δεόντως την… εθιμοτυπία, σε μία μέρα, όπου η προβατίνα, το κρασί, η μπύρα, αλλά πάνω από όλα η καλή παρέα, είναι στα καλύτερα τους!

Για την ιστορία, δεν ήταν μόνο εξαίσιος διοργανωτής και οικοδεσπότης, αλλά και εκπληκτικός ψήστης – μάστορας (ξέρει και τις νέες τάσεις με αυτά… τα μίντιουμ…), ο Ιάκωβος Γονιδάκης!

Και του χρόνου – Ακολουθεί το… χορταστικό φωτορεπορτάζ!

 

* Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο Γιάννης Σάμιος, εν μέσω ο Γιαννούλης Καλλίλας και δεξιά ο οικοδεσπότης, Ιάκωβος Γονιδάκης.

 

 

GONXYLO

 

 

GON1

 

 

GON2

 

GON3

 

GON4

 

GON5

 

GON6

 

GON7

 

GON8

 

GON9

 

GON10

 

GON11

 

 

GONXYLO

 

 

GON12

 

GON13

 

GON14

 

GON15

 

GON16

 

GON17

 

GON18

 

GON19

 

GON20

 

GON21

 

GON22

 

GON23

 

 

GONXYLO

 

 

GON24

 

GON25

 

GON26

 

GON27

 

GON28

 

GON29

 

GON30

 

GON31

 

GON32

 

GON33

 

GON34

 

 

GONXYLO