Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός 

για το ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

 

ktelmesa

 

 

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η μέθοδος υλοποίησης του νέου κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε μέσω σύμβασης παραχώρησης ή ως δημόσιο έργο. 

Επίσης, άμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και ποιος θα είναι ο φορέας του διαγωνισμού, καθώς η έκταση στην οποία θα κατασκευαστεί ο νέος σταθμός ανήκει στην Αττικό Μετρό, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Αιγάλεω. 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι ο διαγωνισμός για το έργο, το οποίο θεωρείται υψίστης σημασίας για τον νομό Αττικής, να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ. 

 

Ο νέος τερματικός σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, σήμερα εξυπηρετείται από δύο υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων σε Κηφισό και Λιοσίων, που λειτουργούν έχοντας ξεπεράσει τη χωρητικότητά τους, ενώ η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται οδικώς, με αυτοκίνητο, ταξί ή αστικά λεωφορεία.

 

Η έναρξη λειτουργίας του υπερ-σταθμού, αναμένεται να αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η λεωφόρος Kηφισού, αλλά και η λεωφόρος Aλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη.

 

 

 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι ο διαγωνισμός για το έργο, το οποίο θεωρείται υψίστης σημασίας για τον νομό Αττικής, να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώΟ νέος τερματικός σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, σήμερα εξυπηρετείται από δύο υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων σε Κηφισό και Λιοσίων, που λειτουργούν έχοντας ξεπεράσει τη χωρητικότητά τους, ενώ η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται οδικώς, με αυτοκίνητο, ταξί ή αστικά λεωφορεία.Η έναρξη λειτουργίας του υπερ-σταθμού, αναμένεται να αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η λεωφόρος Kηφισού, αλλά και η λεωφόρος Aλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη.

 

 πηγή: capital.gr