ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ 1ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ 

 

koph1mesa arxikh

 

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αιγάλεω (οδός Προύσσης & Αδριανουπόλεως), στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, του Πολιτιστικού Κέντρου “Γιάννης Ρίτσος” του Δήμου Αιγάλεω, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022. 
 
Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τίμιου Σταυρού Αιγάλεω (Εσταυρωμένου) Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Φράγγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω κ. Ιωάννης Κάντζος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτης Μάρρας, ο  Αρχηγός της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Αιγάλεω κ. Νικόλαος Μπακούρης, η Υπεύθυνη Γυναικών Β2 - Β.Ε.Ε.Π.        κ. Ευμορφία Κωνσταντινίδου και ο εκπαιδευτής ενηλίκων στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και γνωστός μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 κ. Τάσος Αρνιακός. 
 
koph2mesa
 
Μετά την κοπή της βασιλόπιτας και τη διανομή της, έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Τμημάτων του 1ου Συστήματος: της Αγέλης Λυκόπουλων από τον Αρχηγό κ. Κωνσταντίνο Φραγκούλη, της Ομάδας Προσκόπων από την Αρχηγό κ. Έλλη Κουγιουμτζίδη και της Κοινότητας Ανιχνευτών Συνεργασίας του 1ου & 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγάλεω, από την Έφορο Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Προσκόπων Δυτικής Αττικής κ. Άννα Ευγενίδη. 
 
Τέλος ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αιγάλεω κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, (κατόπιν απόφασης του συμβουλίου των βαθμοφόρων & των μελών της Ε.Κ.Σ.) απένειμε τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του Συστήματος, στο Δήμο Αιγάλεω,  στο Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Ιωάννη Γκίκα (τις παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Κάντζος), στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Ηλία Μάνδρο και στον παλαιό Πρόσκοπο & μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαραστάσεως  κ. Πέτρο Χαΐτογλου, για την προσφορά τους, προς το 1ο Σύστημα.  
 
koph3mesa
 
Τέλος τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια και ακολούθησε κέρασμα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Υπαρχηγός Συστήματος κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος. 
 
koph4mesa
 
PAPAGOU