Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στη δράση

«Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση»

 

 

 

parkotritshmesa

 

 

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στη δράση που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., την Περιφέρεια Αττικής και τα ΚΕΠ Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 8 Απριλίου και ώρες 10:00 με 19:00. Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας και θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» με θέμα «Προτεραιότητα στην Υγεία μας _ Πάρκο Τρίτση».

Σκοπός της Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για θέματα Υγείας και Περιβάλλοντος, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στο χώρο θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα τόσο για την ενημέρωση των πολιτών όσο και για τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων, ενώ για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα με δραστηριότητες. Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τις 10:00 έως τις 19:00.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της Δράσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους Δημότες να υποβληθούν σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου που θα πραγματοποιούνται από επαγγελματίες υγείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Πάρκου (ενδεικτικά αναφέρουμε αιματολογικές εξετάσεις HIV HBV HCB, Ασκήσεις ενδυνάμωσης Μνήμης, Τεστ άνοιας, Rapid TEST κ.α.), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για άλλα θέματα όπως η Δωρεά μυελού των οστών και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.