Aνοιξιάτικο μπαζάρ του 2ου Γυμνασίου Αιγάλεω

 

9arxikh

 

 

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, το 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω υποδέχτηκε την Άνοιξη διοργανώνοντας ανοιξιάτικο μπαζάρ χειροποίητων ειδών!  

Στα πλαίσια της Δράσης Εθελοντισμού του σχολείου, γονείς , μαθητές και καθηγητές δημιούργησαν αντικείμενα πασχαλινά και όχι μόνο, λαμπάδες, ανοιξιάτικα στεφάνια, κοσμήματα, πορτοφολάκια, γλυκά, αξεσουάρ, διακοσμητικά σπιτιού, πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητα παιχνίδια, όλα καμωμένα από τα χέρια ενθουσιωδών δημιουργών που θέλησαν, με την πώληση τους, να συμβάλουν δυναμικά στην ενίσχυση δυο εθελοντικών ομάδων που εδώ και χρόνια βρίσκονται στο πλευρό ευάλωτων και λιγότερο προνομιούχων κοινωνικών ομάδων προσφέροντας την αλληλεγγύη τους. Πρόκειται για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και την Εθελοντική Διακονία Ασθενών. Μέρος των εσόδων του μπαζάρ διατέθηκε και για τις ανάγκες του σχολείου.  

 

1mesa

2mesa

 

 

kosmikon nhstisima

 

 

Από την πρώτη στιγμή που η ομάδα Εθελοντικής Δράσης του σχολείου που απαρτίζεται από τις εκπαιδευτικούς κ. Γαλανάκη, κ. Λάνου, κ. Λειβαδά, κ. Μαρτίνου και κ.Παναγιώτου, προσκάλεσε γονείς και μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία χειροτεχνημάτων για καλό σκοπό, η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και το τελικό αποτέλεσμα, η συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  

 

4mesa

5mesa

 

 

Εκείνο το απόγευμα, η τοπική κοινωνία αλλά και η σχολική κοινότητα απέδειξαν ότι απλά συστατικά  όπως το μεράκι, η καλή διάθεση, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και οι μελλοντικοί πολίτες που τώρα είναι έφηβοι μπορούν να γαλουχηθούν μέσα από τέτοιες δράσεις σε ιδεώδη απαραίτητα για τη ζωή τους ως ενεργών πολιτών.  

 

6mesa

7mesa

 

8mesa

kosmikon nhstisima