Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα 

«Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια»

 

gkikas

 

Η Εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, o οποίος σημείωσε: «Το θέμα είναι επίκαιρο και ο πολίτης είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να ενημερωθεί από τους ειδικούς, ώστε να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και παράλληλα για την καθοριστική συνδρομή των εμβολίων. Κατά γενική ομολογία τα αντιβιοτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν ζωές από τις διάφορες λοιμώξεις, ωστόσο η υπερκατανάλωση οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χρήση τους να γίνεται αυστηρά μετά από τις συμβουλές των ιατρών».

 

kosmikon nhstisima

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, επεσήμανε: «Μέσω της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και πραγματοποιείται ακόμη σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη μας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη γνώση τόσο στα παιδιά μέσω των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών αλλά και σε όλους τους δημότες. Ως Δίκτυο στοχεύουμε να φτάσει η έγκυρη πληροφορία σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τις συνέπειες από την αλόγιστη χρήση τους καθώς και για τη σωστή λήψη των μέτρων υγιεινής ενάντια στις λοιμώξεις, σε όλους τους
συμπολίτες μας. Επιπλέον αποτελεί τεράστιο θέμα, τώρα περισσότερο από ποτέ, η σημασία των εμβολιασμών, οφείλουμε λοιπόν, να ενημερώνουμε εγκαίρως όλους τους Δημότες της χώρας».

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η κα. Κυπαρισσένια Σαμαρά, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αιγάλεω και Μέλος της
Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ και Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Δήμο Αιγάλεω.