Τρεις νέες δεξαμενές για ελικόπτερα στο όρος Αιγάλεω

 

ύστερα από σύμβαση ΠΕΣΥΔΑΠ και υπ. Περιβάλλοντος

 

 

symbash

 

 

 

   Με τρεις ακόμα ανοιχτού υδατοδεξαμενές πυροπροστασίας που θα αξιοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, θα «οχυρωθεί» το όρος Αιγάλεω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τις προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ του ΠΕΣΥΔΑΠ και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

   Οι υπογραφές τέθηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ Γουρδομιχάλη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Γ.Γ. του ιδίου υπουργείου Κ. Αραβώση, οπότε από πλευράς του Συνδέσμου ξεκινάει ένας αγώνας χρόνου ώστε οι δεξαμενές που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής, να έχουν εγκατασταθεί στο βουνό πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Με χωρητικότητα 200 κυβικών νερού η κάθε μία, οι τρείς μεγάλες δεξαμενές θα είναι έτσι σχεδιασμένες και εγκατεστημένες, ώστε να παρέχουν την δυνατότητα γρήγορου και ασφαλούς ανεφοδιασμού των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής που θα χρειαστεί να επιχειρήσουν στον ορεινό όγκο.

 

galaktompoureko-banner -01

  

Το πόσο πολύτιμες είναι αυτού του είδους οι ανοιχτές υδατοδεξαμενές για την προστασία και την πυρασφάλεια του όρους Αιγάλεω, αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καλοκαιριού, όταν η ήδη εγκατεστημένη δεξαμενή του ΠΕΣΥΔΑΠ αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την κατάσβεση… των 11 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, φέτος, σε περιοχές του βουνού.

- «Ευχαριστούμε τον υπουργό κ Σκρέκα και την υπόλοιπη πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη συνεργασία τους. Μετά την τραυματική εμπειρία των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική τα δύο τελευταία καλοκαίρια, όλοι επιφορτιζόμαστε με νέες και μεγαλύτερες ευθύνες. Δεν υπάρχουν περιθώρια νέων απωλειών», δήλωσε εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ ο κ Γουρδομιχάλης, μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων.

Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής των υδατοδεξαμενών θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου που υιοθέτησε εξ’ αρχής και ο κ Περιφερειάρχης κ Πατούλης.