ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ:
ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ …ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ

ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ

 

Την άρνησή τους να μπουν στα κελιά τους ανακοίνωσαν οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, που πραγματοποιούν ολοήμερη διαμαρτυρία.

Σε ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα γυναικείων φυλακών αναφέρει ότι οι κρατούμενες «κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας ενάντια στην άδικη μεταφορά - στριμωγμά μας στην πτέρυγα των έξι χρυσαυγιτών βουλευτών. Η επιβεβαίωση όλων όσων λέγαμε, ήρθε κιόλας την Τετάρτη, όταν αντιπροσωπεία της «Θέμις Κατασκευαστική» (υπεύθυνη για τα κτίρια των φυλακών) έκρινε ακατάλληλη την πτέρυγα για την μεταφορά μας».

Οπως επισημαίνουν, παρά τις «επαναλαμβανόμενες κρούσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα Μαρίνο Σκανδάμη, οι ίδιοι επιμένουν να κωφεύουν προκλητικά. Για αυτό και εμείς ξεκινάμε σήμερα ολοήμερη διαμαρτυρία-άρνησης εισόδου στα κελιά, μέχρι να δοθεί απάντηση απ' τους αρμόδιους φορείς στο δίκαιο αίτημα μας. Για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα υπεύθυνο είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αδιαφορία του για τα προβλήματα των κρατουμένων».

Πηγή:  naftemporiki.gr