ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

 

 

 

 

 

TSIGARA

 

 

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν συνολικά -17.647- πακέτα τσιγάρα και -794- συσκευασίες καπνού

 

Συνελήφθησαν, τις τελευταίες μέρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, τρείς (3) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα:

1. Την 29-7-2017, συνελήφθη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατελήφθη να μεταφέρει λαθραία πακέτα τσιγάρα. Ακολούθως και μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -8.668- πακέτα τσιγάρων καθώς και -625- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

2. Την 3-8-2017, συνελήφθησαν στην Ομόνοια, δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 28 και 30 ετών διότι έπειτα από έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8.979- πακέτα τσιγάρα και -169- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας, αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.