Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Κορυδαλλού:

Στήριξη σε όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και στις οικογένειές τους

 

kifi arxiki 

 

Με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και την παραμονή τους στο οικογενειακό περιβάλλον, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της οικογένειας, λειτουργεί από το 2004 στον Δήμο Κορυδαλλού το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), που συνεχίζει τη λειτουργία του μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, γιατί παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκινσον, νοητικά ή ψυχικά προβλήματα υγείας και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, μπορεί παράλληλα να εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται  να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.

Επιδίωξη του ΚΗΦΗ είναι εναρμόνιση της οικογένειας και της εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη, ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το Κ.Η.Φ.Η. Κορυδαλλού, λειτουργεί με ειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες όπως είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχοσυναισθηματική στήριξη στους ωφελούμενους και στους φροντιστές τους, ενώ γίνεται παραπομπή σε υπηρεσίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορυδαλλού, όπως ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές, ειδική ψυχοεκπαίδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις στους φροντιστές, νευροψυχολογική αξιολόγηση. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ειδική φυσιοθεραπεία/πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης  καθώς και σίτιση με δεκατιανό και γεύμα.

Τέλος, προσφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς των ωφελούμενων με συνοδό από και προς το σπίτι τους.

Το πρόγραμμα του Κ.Η.Φ.Η. έχει δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά σε 25 ηλικιωμένα άτομα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Ξενοφώντος και λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από7:00 π.μ.- 15:00 μ.μ. Πληροφορίες, συμμετοχή στα τηλέφωνα2132129308 -308.

                                                                    

simata