ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: "ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

 

FRONT3

 

Με ενωτικό, ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Κασιμάτης διεκδικεί και πάλι την εμπιστοσύνη των δημοτών

 

 

Με σύνθημα «Εμείς μπορούμε», ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δίνει το παρών στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου διεκδικώντας μια νέα θητεία. Προβάλλοντας ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της «Π» που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο μας, ο Σταύρος Κασιμάτης συνεχίζει με ένα συνδυασμό που παραμένει ανεξάρτητος, αλλά και πιο πολυσυλλεκτικός από ποτέ.

 

Η δημιουργία ενός ισχυρού, νικηφόρου ψηφοδελτίου που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, ήταν το μεγάλο στοίχημα του νυν Δημάρχου. Και φαίνεται ότι τα κατάφερε, αφού ο συνδυασμός «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», αφενός συγκεντρώνει υποψήφιους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος αλλά και πολλούς ανένταχτους, αφετέρου διατηρεί ακέραιο το ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό του στίγμα.

 

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο του Σταύρου Κασιμάτη είναι από τα λίγα σήμερα που θα μπορούσαν να συνθέσουν και να ενώσουν διαφορετικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Αυτό που τού αναγνωρίζουν, όσοι τον γνωρίζουν, είναι η δυνατότητα του να ενώνει και να συνθέτει διαφορετικές απόψεις, χωρίς όμως να κάνει πίσω στα βασικά του πιστεύω και στις αρχές του. Κυρίως όμως να μην υπαναχωρεί στις προτεραιότητες και το όραμα, που έχει για τον Δήμο και την πόλη.

 

Χαρακτηριστικά που θεωρούνται πολύτιμα μπροστά στο νέο τοπίο που φέρνει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, με την οποία η εξεύρεση συναινέσεων είναι απαραίτητη για να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς εμπόδια οι Δήμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν και ο άξονας που κινήθηκε ο Σταύρος Κασιμάτης στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων επιδιώκοντας να στείλει προεκλογικό μήνυμα ενότητας και σύνθεσης. Στόχος του, όπως μας είπαν οι συνεργάτες του, είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με «ανοιχτά χαρτιά» και μπροστά στην κάλπη και όχι μετά τις εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας περιθώρια για πιέσεις και τυχόν συναλλαγές μπροστά στον κίνδυνο ακυβερνησίας του Δήμου. Το δεύτερο στοίχημα για τον Δήμαρχο Κορυδαλλού είναι, όχι μόνο η ισχυρή εκλογή του αλλά και ένα Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο την μεγάλη πλειοψηφία θα διαθέτουν οι δυνάμεις εκείνες, που θα μπορούν να συζητούν και να αποφασίζουν με γνώμονα το καλό της πόλης.

 

Εξάλλου, στις αποσκευές του ο Σταύρος Κασιμάτης έχει σημαντικά έργα που προχωρούν, όπως το νέο Κολυμβητήριο, το πάρκο των 10 στρεμμάτων στις πρώην Φυλακές, το Μετρό που κατάφερε να ξεκινήσει δύο με τρία χρόνια νωρίτερα, ένα σημαντικό έργο στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Υπόβαθρο για όλα τα προηγούμενα είναι η πλήρης οικονομική εξυγίανση του Δήμου, αφού κατάφερε ο Δήμος να μην έχει χρέη αλλά και να διαθέτει πλεόνασμα, που το κατευθύνει σε κοινωνικές δράσεις και σε έργα καθημερινότητας.

 

 

KOSMNEW