Ελένη Γαλανοπούλου:


Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

«Απόλυτη προτεραιότητα στα παιδιά,
γιατί το παρόν αποτελεί τη βάση για το μέλλον»

 

 

FRONT

 

 

- Είστε Εντεταλμένη στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Μιλήστε μας για τους Σταθμούς του Δήμου μας.

 

Κατ’ αρχήν αγαπώ το χώρο των σταθμών και τα παιδιά, άλλωστε και η εργασία μου είναι με παιδιά.          

Από το 2011, έχω τη τιμή να διατελώ Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού, στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς. Έχοντας στήριγμά μου, το Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, πετύχαμε :

 

1) Να λειτουργούν οι Δημοτικοί Σταθμοί σε ιδιόκτητα δημοτικά κτήρια, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 99/2017 με σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό που προσλάβαμε μέσω ΕΣΠΑ. Ο αποχωρισμός από το οικογενειακό περιβάλλον και η ένταξη στο προσχολικό πλαίσιο είναι μια ευαίσθητη διαδικασία για όλη την οικογένεια. Σκοπός μας είναι να γίνεται ομαλά. Οι γνώσεις, η εμπειρία και η υπομονή που διαθέτει όλο το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κυρίως το παιδαγωγικό, κάνουν τους γονείς να αισθάνονται ασφάλεια που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

 

2) Το 2011 φιλοξενούνταν μόνο 10 βρέφη και Εμείς με κατάλληλες παρεμβάσεις σήμερα εν έτει 2019 φιλοξενούμε 120 βρέφη από 6 μηνών μέχρι 30 μηνών.

 

 

 

FOTO2

 

 

 

3) Με τη λειτουργία του νέου Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της οδού Πλαταιών 1, μεταφέρθηκαν σταθμοί από μισθωμένα σε καινούργια ιδιόκτητα κτήρια και με τη συλλειτουργία των άλλων 4 Βρεφονηπιακών Σταθμών, φιλοξενούνται νήπια από 30 μηνών και μέχρι την ένταξή τους στο προνήπιο.     

                     

4) Συνολικά 450 βρέφη και νήπια φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Σταθμούς.

 

5) Δωρεάν, είναι πλέον η φιλοξενία των παιδιών με την κατάργηση των τροφεία στο Δήμο Κορυδαλλού.

 

6) Ανοίξαμε και έναν νέο ιδιόκτητο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό επί της οδού Αγίου Νικολάου 128.  

 

7) Το σύνολο των εργαζομένων είναι 100 υπάλληλοι, όλων των ειδικοτήτων, Παιδαγωγοί όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, Βοηθητικό Προσωπικό και Μαγείρισσες, Παιδίατρος, Εργοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος, Γυμναστής, Δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής, Δάσκαλος Μουσικής και Διοικητική Υπάλληλος.          

 

 

 

FOTO3

 

 

      

8) Από το σχολικό έτος 2011-2012 μέχρι και σήμερα ,λειτουργούμε προγράμματα ΕΣΠΑ 200 βρεφών και νηπίων, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα <<Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής>>.

 

9) Υλοποιούμε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να ανακαινίσουμε τους Σταθμούς και να τους εξοπλίσουμε. Ήδη έχουμε προμηθευτεί αναλώσιμα και μη είδη. (ηλεκτρικές συσκευές, τραπεζάκια, καρεκλάκια για νήπια και βρέφη, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, air-condition, σεντόνια, κουβερτούλες, στρώματα, κούνιες βρεφών κλπ. ). Πρώτα ανανεώνουμε τους εσωτερικούς χώρους των σταθμών και εν συνεχεία, τούς εξωτερικούς .

Για εμάς προέχει η ασφαλής παραμονή των παιδιών στο χώρο των σταθμών και όχι το περιτύλιγμα.

 

10) Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη λειτουργία των Δημοτικών Σταθμών υποδειγματική, διότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό να μας επιλέγουν το ΙΕΚ Κορυδαλλού, το ΙΕΚ Κερατσινίου, το ΙΕΚ Μητροπολιτικού Κολεγίου, τα Α ΤΕΙ Αθήνας, για να εκπαιδευτούν οι φοιτητές τους από το πλέον έμπειρο και με γνώσεις παιδαγωγικό προσωπικό.

 

11) Οι Σταθμοί λειτουργούν 7πμ- 4μμ,παρέχεται πρωινό, μεσημεριανό σε όλα τα παιδιά και απογευματινό   γεύμα για όσα κοιμούνται.  

 

12) Το διαιτολόγιο των βρεφών– νηπίων στηρίζεται στην Υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, προσαρμοσμένο ανά ηλικιακή ομάδα παιδιών.

 

13) Από το 2011 που ανέλαβα ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, εφαρμόστηκε σύστημα μοριοδότησης για την εγγραφή των παιδιών.

 

14) Ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό για την συνεργασία μας τα εννέα (9) αυτά χρόνια, γιατί έχουμε ένα κοινό σκοπό, να παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή Προσχολική Αγωγή και το επιτυγχάνουμε, αυτό όλοι μαζί.

 

 

 

FOTO4

 

 

 

- Είστε ξανά υποψήφια με το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Τι έχετε να μας δηλώσετε;

 

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Κορυδαλλιώτισσες και όλους τους Κορυδαλλιώτες που με στηρίζουν επί 19 συνεχή έτη. Διεκδικώ τη ψήφο τους και πάλι, με πολύ αγάπη για το Κορυδαλλό μας, ώστε να συνεχίσω να προσφέρω στο συνάνθρωπο με Ανιδιοτέλεια, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αγωνιστικότητα και Αποτελεσματικότητα, όπως έχω πράξει μέχρι σήμερα. Η θέση μου ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος είναι αμισθί και σε αμισθί θέση θα συνεχίσω να προσφέρω.

 

Στηρίζω το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, γιατί διαθέτει αρετές, ήθος, κοινωνική ευαισθησία, εμπειρία και γνώση, διεκδικεί και πετυχαίνει μικρά και μεγάλα έργα για την πόλη μας, για τα παιδιά μας, το μέλλον του Κορυδαλλού μας. Είναι αποτελεσματικός, αλληλέγγυος, έχει συνέπεια λόγων και πράξεων, διέπεται από δημοκρατικότητα, γνωρίζει , ακούει και δίνει λύσεις, έχει όραμα για τη πόλη μας. Απόδειξη είναι τα έργα που έχουν γίνει στη πόλη μας και συνεχίζουν να γίνονται. Τον στηρίζω στο όραμα του, και επιθυμώ και πάλι να μου δοθεί η ευκαιρία να συμπορευτούμε παρέα.

 

- Είστε εργαζομένη ,πως τα καταφέρνετε;

 

Η οικογένειά μου ήταν πάντα δίπλα μου και στήριζε τις επιλογές μου. Γνωρίζει την σημασία που έχει στη ζωή μου ο Κορυδαλλός, η πόλη που έχω γεννηθεί, έχω ονειρευτεί, αγαπήσει και δε θέλω ποτέ να αποχωριστώ. Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση μου έχει χαρίσει πάρα πολλές χαρές, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι αγωνίες. Οι συμπολίτες μας, όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, μας βλέπουν και μας κρίνουν καθημερινά. Αυτό εμένα προσωπικά με κάνει καλύτερη τόσο στη δουλειά μου, όσο και στη καθημερινότητά μου. Η ηθική ικανοποίηση που εισπράττω καθημερινά, με κάνει να αγωνίζομαι με αγάπη και πάθος. Είναι πολύ σπουδαία τα συναισθήματα που με κατακλύζουν κάθε φορά που ακούω κάποιον να με ευχαριστεί κοιτώντας με στα μάτια, τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας. Είναι ευτυχία να βλέπεις τα παιδιά να σου γελάνε, να σε αγκαλιάζουν και να φωνάζουν στο δρόμο όταν σε βλέπουν τυχαία , «μαμά-μαμά η καλή κυρία από το Σταθμό». Με κάνει να αισθάνομαι πληρότητα στη ζωή μου. Ξέρετε είναι πολύ μεγάλη η χαρά που νιώθω, και είναι κάτι που εισπράττει ακόμα και η οικογένειά μου.

 

 

 

FOTO1

 

 

 

Εργάζομαι 29 χρόνια στο δύσκολο χώρο της υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ως Νοσηλεύτρια και Προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής. Αγαπώ το επάγγελμα-λειτούργημα που κάνω, αγαπώ τον άνθρωπο και για αυτό το λόγω παραμένω στο νοσοκομειακό χώρο.

 

 

ULTR