ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ

 

FRONT

 

 

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στο πλαίσιο του έργου «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω»*, διοργανώνει την Κυριακή 05.05.2019 και ώρα 9.30 πμ, εκδήλωση γνωριμίας με το Όρος Αιγάλεω, με σημείο συνάντησης τα Πυροβολεία Κορυδαλλού. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της πεζοπορίας και την χρήση ποδηλάτου μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του βουνού και αποτελεί την δεύτερη συμμετοχική δραστηριότητα, μετά την πρώτη που υλοποιήθηκε στις 17.03.2019.

 

Αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΠΕΣΥΔΑΠ, για την προστασία και αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω. Μια στρατηγική που αγκαλιάζει πρωτοβουλίες, δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά των ΟΤΑ, με στόχο την ανακοπή της πορείας της ευρύτερης περιοχής προς τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

 

Η κατάσταση που επικρατεί στο βουνό από περιβαλλοντικής άποψης είναι κακή και δυστυχώς - όπως προκύπτει και από την παγκόσμια εμπειρία - όπου υπάρχει περιβαλλοντική υποβάθμιση δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης.

 

Επομένως ο αγώνας της Αυτοδιοίκησης για την προστασία και την αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω, στοχεύει τόσο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών όσο και στην –συμμετοχή τους στις διαδικασίες διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων για την περιφρούρηση του βουνού. Στο πλαίσιο αυτό, προτρέπονται οι συμμετέχοντες να φωτογραφίζουν στοιχεία, ώστε να συμβάλλουν στην καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω.

 

 

 

POLBAN1

 

 

 

Κωδικοποίηση του πλαισίου:

 

•             Τίτλος Εκδήλωσης: «Γνωρίζουμε το όρος Αιγάλεω – Περιφρουρούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του»

 

•             Ημερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 05.05.2019

 

•             Τοποθεσία : Όρος Αιγάλεω, κορυφή

 

•             Σημείο και ώρα συγκέντρωσης : Πυροβολεία Κορυδαλλού στις 9.30 το πρωί

Μεταφορά στη θέση Πυροβολεία: α) με δημοτικά λεωφορεία, β) με ίδια μέσα γ) με αστικά λεωφορεία (από Μετρό Αιγάλεω : 806, 807, από Πειραιά : 809, 810, 814)

 

•             Σκοπός: Πεζοπορία, ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου, αισθητική απόλαυση του βουνού, συμμετοχή στην καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω.

 

1.            Απόσταση : 3,5km (+3,5km επιστροφή ) = 7,0km σύνολο

2.            Χρόνος κίνησης : περίπου 3 ώρες

3.          Σταθμοί ξεκούρασης – υποστήριξης : 4 (ένας στην αρχή, ένας στο τέλος και δύο ενδιάμεσοι με απόσταση περίπου 1.700m)

 

•             Συντονισμός: ΠΕΣΥΔΑΠ

 

 

 

FOTO

 

 

 

*Λίγα λόγια για το έργο

 

Έργο: Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω

 

Σύμπραξη: Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και ΠΕΣΥΔΑΠ

 

Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις»

 

Σκοπός του έργου: Η συμβολή στην προστασία και την αειφόρο διαχείριση του Όρους Αιγάλεω.

 

Μεθοδολογία: Καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω.

 

 

 

FOTO1

 

 

 

Προσδοκώμενα αποτελέσματα: (α) Συγκέντρωση και επικοινωνία περιβαλλοντικής πληροφορίας μέσω ενός ψηφιακού αποθετηρίου για το Όρος Αιγάλεω που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. (β) Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικής αξίας από οικολογικής άποψης Όρος Αιγάλεω.

 

--

 

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας - Πειραιά

τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452

Please consider the environment before printing this e-mail

 

 

 

 

DREAMOK