ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

FRONT

 

 

 

9 Μαΐου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από τις 10 έως τις 30 Μαΐου οι εγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 

Δωρεάν η φοίτηση όλων των παιδιών

 

Ξεκινούν στις 10 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου 2019, οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού για το εκπαιδευτικό έτος 2019 - 20. Δικαίωμα εγγραφής έχουν βρέφη και παιδιά γεννημένα από το 2016 έως και τον Φεβρουάριο 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία όλων των παιδιών είναι δωρεάν, καθώς ο Δήμος έχει καταργήσει τα τροφεία.

 

Για πρώτη χρονιά, αιτήσεις και δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.preschool.korydallos.gr ή στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr αφού προηγηθεί ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα. Παράλληλα, λειτουργεί και η κατάθεση έντυπης αίτησης στο Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, Σολωμού & Χειμάρας 2-4, τηλ. 2104946113– 210-4946135, καθημερινά 12.30 έως 15.00, καθώς και από τις 18.00 έως τις 20.00 στις 20/5, 22/5, 29/5 & 30/5. Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα παραλαμβάνονται. Αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά, αιτήσεις και πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.korydallos.gr.

 

Για τις περιπτώσεις των προνηπίων (έτος γέννησης 2015) τα οποία φοιτούν πλέον υποχρεωτικά στο Νηπιαγωγείο, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει προβλέψει την επανεγγραφή τους στους Παιδικούς Σταθμούς, στην περίπτωση που υπάρξει τροποποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

 

Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κορυδαλλού είναι χώροι αγωγής, εκπαίδευσης και φροντίδας. Βασικοί τους στόχοι είναι η ομαλή σωματική, ψυχοκινητική και νοητική εξέλιξη κάθε παιδιού, με σεβασμό στην προσωπικότητα του, η εξάλειψη ανισοτήτων και διακρίσεων, καθώς και η κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Στελεχώνονται με παιδαγωγικό προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο για όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και παιδίατρο, παιδοψυχολόγο, εργοθεραπεύτρια, δασκάλους Μουσικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και Φυσικής Αγωγής. Επίσης μαγείρισσες, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

 

 

 

LOGOK