Ανακοίνωση υποψηφιότητας

του Χρήστου Νικολάου

για τη θέση του Δημάρχου Χαϊδαρίου

 

 

nikolaou upopsifios

 

 

Χαιδαριώτισσες & Χαϊδαριώτες,

 

Την τελευταία δεκαετία η αναποτελεσματικότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις της εκάστοτε διοίκησης του δήμου είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται προβλήματα, να αγανακτούν οι πολίτες και να οδηγηθεί, εντέλει, το Χαϊδάρι σε τέλμα. 

Το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, ενώ τα πεζοδρόμια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα και εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς.  Οι ασυντήρητες εγκαταστάσεις και τα εγκαταλελειμμένα δημοτικά κτήρια συνεχώς αυξάνονται. Η καθαριότητα είναι υποτυπώδης, η ανακύκλωση απαξιωμένη και πολλοί δημόσιοι χώροι έχουν καταληφθεί από οχήματα. Τη νύχτα η φωταγώγηση των δρόμων είναι πλημμελής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, αίσθημα το οποίο ενδυναμώνεται και από την έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας.

Αν ανατρέξει κανείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις του σημερινού Δημάρχου θα διαπιστώσει ότι τα παραπάνω ήταν στην προεκλογική ατζέντα της παράταξής του. Δυστυχώς, εδώ και 3.5 χρόνια δεν είδαμε τίποτα να υλοποιείται και στον ελάχιστο πολιτικό χρόνο που απομένει, το πολύ να δούμε να γίνονται κάποια πρόχειρα έργα για να μπουν άρον άρον στο προεκλογικό φυλλάδιο. 

Την ίδια ώρα που το Χαϊδάρι βρίσκεται στάσιμο, οι γειτονικοί δήμοι έχουν απορροφήσει χρηματοδοτικά κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και έχουν ήδη υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα. Στον αντίποδα, η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει ανάλογα κονδύλια, ενώ κινείται αργά στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση έργων.

 

Φίλες και φίλοι,

«Φτάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς!»

«Το Χαϊδάρι κάνει βήματα πίσω, όταν οι άλλοι κάνουν άλματα μπροστά!» 

Αυτά ακούω καθημερινά σε συζητήσεις με πολλούς συμπολίτες μας και αυτά με οδήγησαν, ύστερα και από παρότρυνση πολλών Χαϊδαριωτών, στο να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Χαϊδαρίου στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές της 8ηςΟκτωβρίου 2023.

Έχοντας ολοκληρώσει την επαγγελματική μου καριέρα επιθυμώ, πλέον, να προσφέρω την τεχνογνωσία που αποκόμισα σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης καθώς και την εμπειρία μου σε θέσεις ευθύνης, στην υπηρεσία της πόλης όπου κατοικώ με την οικογένειά μου εδώ και 40 χρόνια. Στην πόλη όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα δύο μου παιδιά. 

Ξέρω πως είμαστε πολλοί όσες και όσοι αγαπάμε το Χαϊδάρι και θλιβόμαστε με την κατάσταση στην οποία το έφτασαν. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για το μέλλον αυτού εδώ του τόπου. Να εργαστούμε συντεταγμένα για να μεταμορφώσουμε το Χαϊδάρι σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία οι πολίτες θα κατοικούν, θα εργάζονται, θα δημιουργούν και θα ψυχαγωγούνται μέσα σε μια ανθρώπινη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και πυξίδα μας το περιβάλλον θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με αρχές μας τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, την αξιοκρατία, την αποτελεσματικότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Στο προσεχές διάστημα θα σας παρουσιάσω το πλάνο, τις προτεραιότητες και τους στόχους μου για το Χαϊδάρι. Ήδη συμπορεύονται μαζί μου και δηλώνουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα μου συμπολίτες μας με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τις ίδιες αρχές. (Tα ονόματά τους παρατίθενται παρακάτω). Είναι άνθρωποι σαν εσάς και σαν εμένα που αγαπάνε το Χαϊδάρι και επιθυμούν μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν. 

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση και στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Σας θέλω δίπλα μου!

 

Χρήστος Νικολάου

Αντιστράτηγος ε.α., ΕΛ.ΑΣ

Πολιτικός Επιστήμονας, Ε.Κ.Π.Α.

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

 

 

Την υποψηφιότητα του κ. Νικολάου στηρίζουν:

1. ΜΕΛΕΤΙΟΥ Ηλίας

Στέλεχος ΕΛ.ΠΕ.

2. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γρηγόριος 

Στέλεχος Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

3. ΠΑΓΑΝΗΣ Διονύσιος 

Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

4. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ Σταυρούλα 

Επιχειρηματίας 

5. ΧΗΡΑΣ Ιωάννης 

Οικονομολόγος συντ/χος

6. ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος 

Επιχειρηματίας 

7. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Αικατερίνη 

Στρατιωτικός 

8. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Ιωάννης 

Τεχνικός Υπολογιστών 

9. ΜΟΥΣΤΑΚΑ Μάγδα

Δημόσιος Υπάλληλος 

10. ΜΑΚΡΗΣ Σπυρίδων 

Οικονομολόγος 

11. ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ Σοφία 

Ελεύθερος Επαγγελματίας 

12. ΔΗΜΗΤΡΟΣ Ιωάννης

Εργολάβος - Επιχειρηματίας