ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η παραίτηση του γνωστού ηθοποιού Τάσου Χαλκιά από την θέση του δημοτικού συμβούλου Χαϊδαρίου, δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Για πολλούς, κυοφορούνταν από καιρό αλλά ο ίδιος προφανώς περίμενε το κατάλληλο timing. Άλλωστε, εξ αρχής, στη συνεργασία του με τον επικεφαλής της παράταξης "Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι", Ανδρ. Μποζίκα είχαν εμφανιστεί σύννεφα (βλ. δεν αλληλοστηρίχθηκαν στην εκλογή αντιπροσώπων στους φορείς της Αυτοδιοίκησης) και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μεταξύ των δύο, ουδέποτε διεφάνει διάθεση... ενότητας. 

Στην επιστολή παραίτησης που έθεσε σε γνώση του δημοτικού συμβουλίου, εκτός από  λόγους υγείας και τον επαγγελματικό φόρτο που επικαλείται, αναφέρεται και σε πολιτικούς λόγους που τον εξώθησαν στην παραίτηση με προφανή στόχευση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα της παράταξης, Ειρήνη Λυμπουσάκη Γεωργιάδη η οποία ανήκε στην ομάδα του Ανδρ. Μποζίκα.

Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης του Τ. Χαλκιά.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Δημοτικού συμβούλου Τάσου Χαλκιά, προς τον
Δήμαρχο Χαϊδαρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Φίλε Κύριε Δήμαρχε,
αγαπητέ κύριε πρόεδρε του Δ.Σ.,
σεβαστοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου μας,
φιλοί συνδημότες μου,
Επιθυμώ με αυτή μου την επιστολή να σας ενημερώσω: Λόγοι αποκατάστασης της υγείας μου, που δοκιμάστηκε το τελευταίο καιρό, πολλαπλή και αναγκαία εργασιακή απασχόληση, αλλά κυρίως έλλειψη προσωπικής μου επικοινωνίας και αντίληψης, με την άσκηση της αντιπολιτευτικής πολιτικής όπως αυτή ασκείται (!), παρασάγγας μακριά από την δική μου πολιτικοκοινωνική νοοτροπία, με εξαναγκάζουν σε παραίτηση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Χαϊδαριώτες συμπολίτες μου, για το υπερπολύτιμο δώρο που μου χάρισαν, να με εκλέξουν δημοτικό τους σύμβουλο, πλην όμως δώρο άδωρο, μιας και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με σκοπό να τους ωφελήσω, όντας σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατά συνέπεια σύμβουλος περιορισμένης ευθύνης.
Φίλοι Χαϊδαριώτες, δεν ξέρω εάν αυτό αποκαθιστά την σχέση μας, άλλα θέλω να γνωρίζετε ότι θέτω τον εαυτό μου με τις όποιες δυνάμεις του, στην υπηρεσία του Δήμου μας όποτε αυτό μου ζητηθεί ανεξάρτητα από αξιώματα και φυσικά αφιλοκερδώς!
Κύριε πρόεδρε επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω τους συμβούλους τις συμπολίτευσης, τουλάχιστον για κάποια βλέμματα συμπάθειας, έκπληξης και αναρώτησης που εισέπραξα, άλλα και τους συμβούλους και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, για τα μαθήματα πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού, που πρόλαβαν να μου παραδώσουν στον ελάχιστο χρόνο που κατάφερα να έχω παρουσία στα δημοτικά συμβούλια.
Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να αναγνώσετε την επιστολή μου.

 

Με τιμή και υπόληψη
Τάσος Χαλκιάς, Ηθοποιός
Τέως δημοτικός σύμβουλος στον Δ.Χ.