ΝΑΙ! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΗ
ΚΑΙ Μ’ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΒΑΡΚΑΡΗ
(και) ΕΠΙ ΣΕΛΕΚΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ;


Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών η χώρα μας έχει περάσει την Αχερουσία και ήδη βρίσκεται στο βασίλειο του Πλούτωνα.
Προσδοκώντας ανάσταση για τον τόπο και τα σαρκία μας, κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Όσοι πήραμε την πρωτοβουλία για την δημιουργία της δημοτικής παράταξης «Διάφανος Δήμος» που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου από το Κώστα Ασπρογέρακα, πασχίζουμε κάθε ευρώ που δαπανάται στο δήμο μας να πιάνει τόπο.
Μια πρόσφατη, υποχρεωτική ως σύμβαση, πληρωμή περίπου 103.000 ευρώ  για το έργο «Περιήγηση ψηφιακού αρχείου Χαϊδαρίου» (ΑΔΑ ΩΒΑ1ΩΗ3-ΨΙ1, 23-12-2014) υπενθύμισε την παραπάνω ανάγκη.
Παρά τις ερωτήσεις προς την σημερινή δημοτική αρχή δεν γίναμε σοφότεροι  σχετικά με το φυσικό αντικείμενο, το περιεχόμενο αυτού του έργου, την προκλητική ομοιότητα με ανάλογο έργο στην Τρίπολη, την παρουσία της ίδιας εταιρείας.
Η σύμπτωση των δύο πόλεων θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τουλάχιστον τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μέσω των, ήδη από το 2013, ενημερωμένων τοπικών στελεχών τους. Με διάθεση εποικοδομητικής κριτικής ώστε να πληροφορηθούμε τι θετικό έκρυβαν αυτές οι προτάσεις και εφόσον  διασκεδαστούν οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στο παλαιότερο άρθρο, που ακολουθεί στη συνέχεια, να αναφωνήσουμε όλοι μαζί:
«ο Μαραβέλιας τώρα δικαιώνεται»


Σε κάθε περίπτωση μια δημοτική αρχή που ισχυρίζεται ότι προασπίζει τα λαϊκά στρώματα και δεν αποδέχεται (και σωστά) την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και άλλων «κοινωνικών» κονδυλίων από ΜΚΟ, πρέπει να επιδεικνύει αντανακλαστικά που να αποτρέπουν την συνέχεια κακοδιοίκησης και να θωρακίζουν την παραγωγή έργων, οικοδομικών, ψηφιακών κ.ά.. Αυτό παραμένει ζητούμενο…


          « ΨΗΦΙAΚΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Που πάνε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ μέρος 2ον-
Ψηφιακά γράμματα, ράμματα και αδελφά πνεύματα.
( ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο του 2013)

Όπως διαπιστώνεται από το απόσπασμα της «μελέτης» - περιγραφής του έργου «Περιήγηση Ψηφιακού Αρχείου Χαϊδαρίου», το συγκεκριμένο άυλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κόστους 130.000 € θα διαχειριστεί για λογαριασμό του Χαϊδαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης!
Μην ανησυχείς όμως αξιότιμε(-η) αναγνώστη(-τρια). Δεν πρόκειται για άλλη μία απώλεια εθνικής / δημοτικής κυριαρχίας. Ούτε για κάποια αδελφοποίηση ή/και συνένωση δήμων καθ’ υπέρβασιν του «Καλλικράτη». Απλώς οι προτάσεις Χαϊδαρίου και Τριπόλεως (μόνο αυτών;) ήταν πανομοιότυπες. Σύμπτωση. Και εγκρίθηκαν αμφότερες. Σύμπτωση. Και βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης με μία παραμένουσα εταιρεία , παρά κάποιες ενστάσεις .Την ίδια εταιρεία για να τις υλοποιήσει και τις δύο. Σύμπτωση. Που έχει αναλάβει σημαντικό τμήμα προηγούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Χαϊδαρίου (πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τέχνη και διαπολιτισμικότητα, URBACT). Σε πόσα άλλα ανάλογα έργα όπου μετείχε ή μετέχει ο Δ. Χαïδαρίου και ο Δ. Τριπόλεως έχουν συντρέξει ανάλογες συμπτώσεις;
Η ομοιότητα (άτιμο copy paste…) των δύο διακηρύξεων μαρτυρά κοινό συγγραφέα, πιθανότατα κάποιο μελετητικό γραφείο. Αυτό κατ’ αρχήν δεν είναι αμαρτία. Όμως ο τότε αντιδήμαρχος κ. Θεοφίλης και ο δήμαρχος κ. Μαραβέλιας μας διαβεβαίωσαν σε πλειάδα περιπτώσεων όπως η «ψηφιακή περιήγηση» πως οι προτάσεις για χρηματοδότηση είναι εσωτερικές παράγωγες (in house!) του Δ. Χαϊδαρίου.
Τρέμε BBC! Η Μαραβέλιας & Κόμπανοι Προντάκτιονς καιροφυλακτεί και παράγει σωρηδόν..
Βεβαίως για όλα τα παραπάνω έχουν συνδράμει δημιουργικά συναρμόδιες επιτροπές διοικητικών παραγόντων. Τώρα το βάρος απόδειξης ότι όλα βαίνουν καλώς σε σκοπιμότητα, διαδικασία, βέλτιστη οικονομική απόδοση των διατιθέμενων πόρων, υλοποίηση φυσικού αντικειμένου κατά τρόπο που να προσθέσει χρησιμότητα ανάλογη των 130.000 € (δηλαδή του ισοδύναμου επιβίωσης 10 τετραμελών οικογενειών για ένα χρόνο), αυτό το βάρος είναι στους ώμους της δημοτικής αρχής.
Και ο απολογισμός συγκεκριμένων στοιχείων δεν ήταν ποτέ το φόρτε της. Όταν δε επιμέναμε σε αυτό, έπαιρνε μπροστά η οχλαγωγία της «παιδικής χαράς» «σωματοφυλάκων»  δημοτικών συμβούλων του δημάρχου κ. Μαραβέλια. (Να δούμε, θα βρεθεί κάποιος(-α) να διερευνήσει κοινοβουλευτικά τον τρόπο απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον οποίο επιδίδεται (και) η διοίκηση Μαραβέλια; Θα ‘χουμε και εθνικές εκλογές κάποια στιγμή…)
Εκείνη την περίοδο 2011-2012 που με νύχια και δόντια προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε τα χρήματα των Χαϊδαριωτών, δούλευε φουλ (σε βάρος μας;) υπονόμευση εντός της δημοτικής κίνησης «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» την οποία  εκπροσωπούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο έως τον Ιούνιο του 2013. Σύμπτωση.  ….»


ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ