ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  

Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Η μόρφωση γίνεται από αγαθό εμπόρευμα, στο οποίο έχει πρόσβαση όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, της οποίας η παιδεία είναι από τα πρώτα θύματά της, είναι περισσότερο αναγκαίο να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους.
   Η πάλη για την δημιουργία ενός σχολείου που θα μορφώνει ολόπλευρα, θα καλλιεργεί την γνώση και όχι μόνο δεξιότητες, που θα φτιάχνει ανθρώπους και όχι φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, από όπου δεν θα περισσεύει κανένας μαθητής, πρέπει να γίνει υπόθεση διεκδίκησης και αγώνα όλων μας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση.
   Σε αυτά τα πλαίσια, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαϊδαρίου παίρνει την πρωτοβουλία να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο αλληλεγγύης από τις αρχές Μαρτίου.
  

Ο Δήμος Χαϊδαρίου απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για να μην στερηθεί κανένας μαθητής το αγαθό της μόρφωσης.
   Καλούμε τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα που επιθυμούν.
   Για την καλύτερη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 13/3/2015 και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή αλλά και με όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν το έχουν δηλώσει ακόμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής
2132047340