NTINIAKOS ARXIKIjpg


Βαγγέλης Ντηνιακός
“Αγαπάμε το Χαϊδάρι

γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι

να συνεχίσουμε”


Η ουσιαστική και δυναμική δράση της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι ξανά” “γέμισε” την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

Μήνυμα αποφασιστικότητας και δυναμικής συνέχειας, με τη στήριξη του Χαϊδαριώτικου λαού, έστειλε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι ξανά”, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ντηνιακό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου. Η ουσιαστική αντιπολίτευση, που ασκούν με τις παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, οδήγησε τους Χαϊδαριώτες να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
 
“Αγωνιζόμαστε για ένα Χαϊδάρι που θα αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στη Δυτική Αθήνα και θα γίνει ένας δήμος παράδειγμα προς μίμηση από τους άλλους δήμους” είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός καλωσορίζοντας τους Χαϊδαριώτες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι ξανά”. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης και έκοψε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο πατέρας Βλάσης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, αφιερώνοντας το στο Χαϊδάρι και τους Χαϊδαριώτες λέγοντας πως θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο της πόλης.

 

P3083580

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς

Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς τόνισε πως “είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε την πόλη μας, το Χαϊδάρι και θέλουμε να τον ξανακάνουμε ένα δήμο - πρότυπο” αφιερώνοντας το δικό του κομμάτι στους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες εξ αιτίας των συνεπειών της κρίσης.
 

P3083585

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης

Ευχαριστώντας όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Καρατζαφέρης, σημείωσε στη συνέχεια πως η παράταξη “Χαϊδάρι ξανά” έχει όραμα για το Χαϊδάρι και πως ως αντιπολίτευση έχει αναλάβει την ευθύνη να αναδείξει τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης μας και να αγωνίζεται για την επίλυσή τους. “Είμαστε σίγουροι ότι η παράταξη μας από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της, θα πραγματοποιήσει το όραμά της, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο και τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης, κάνοντας την πόλη μας Χαϊδάρι ξανά”.

Εκπροσωπώντας το γυναικείο φύλο, καθώς η 8η του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η καλεσμένη ομιλήτρια, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και Χαϊδαριώτισσα κ. Ελένη Χρονά έκοψε με τη σειρά της κομμάτι από τη βασιλόπιτα το οποίο αφιέρωσε στη Χαϊδαριώτισσα και κυρίως τη μάνα.

Δραστήρια και διεκδικητική αντιπολίτευση για ένα Χαϊδάρι πρότυπο
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, κατά την ομιλία του, τόνισε για ακόμη μια φορά, πως μοναδικό “κόμμα” της δημοτικής παράταξης “είναι το Χαϊδάρι” και βασικός της στόχος παραμένει η επιδίωξη να ξαναγίνουμε περήφανοι για την πόλη μας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, που έφερε την παράταξη σε αντιπολιτευτική θέση, δεν λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός “δεν παύει να μειώνει τη βούλησή μας να θέλουμε και να διεκδικούμε από τώρα και όχι σε τέσσερα χρόνια, να ζούμε σε μία πόλη καθαρή, ασφαλή, που να μας παρέχει υπηρεσίες, πιο ελκυστική για τους Χαϊδαριώτες αλλά και για αυτούς που την επισκέπτονται. Από τη θέση της αντιπολίτευσης, λοιπόν, που μας όρισαν οι συμπολίτες μας, δε μένουμε αδρανείς, ούτε είμαστε μικρόψυχοι και μονίμως αντιπολιτευόμενοι. Κάνουμε τη δουλειά μας, όπως πρέπει, με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της”.
“Είμαστε αποφασισμένοι έτσι να συνεχίσουμε αγκαλιάζοντας σε αυτή μας την προσπάθεια όλο και περισσότερους συμπολίτες μας” συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να εξαγγείλει ταυτόχρονα και μια συντονισμένη δράση, που ετοιμάζεται προς υλοποίηση από το επόμενο φθινόπωρο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής η παραγωγή ακόμα μεγαλύτερου - αντιπολιτευτικού- έργου και “εργαλεία” της οι δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και, κυρίως, η άμεση συμμετοχή των δημοτών.

 

 

IMG 1305

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια
Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της δημοτικής ομάδας του “Χαϊδάρι ξανά” δεν έπαψαν να φέρνουν με τη μορφή ερωτήσεων και να αναδεικνύουν με τις ουσιαστικές τους παρεμβάσεις θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας στην καθημερινότητά τους αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης μας.  
“Παρεμβάσεις οι οποίες είχαν και έχουν απτά αποτελέσματα, ανατρέποντας αρνητικές για την πόλη προειλημμένες αποφάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και για την ενεργό θωράκιση και προστασία της πόλης καθώς και τη θετική εξέλιξή της” τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να υπενθυμίσει στη συνέχεια μείζονα θέματα που ανέδειξε η παράταξη όπως:
 Η προστασία και η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων
 Η στήριξη της τοπικής αγοράς
 Ο καλλωπισμός και η καθαριότητα της πόλης
 Η κατεδάφιση και η ανέγερση νέου κτιρίου στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου
 Η εφαρμογή σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας
 Η αξιοποίηση του οικοπέδου επί της οδού Αναγεννήσεως στον Ελαιώνα
 Η είσπραξη των υπεξαιρεθέντων χρημάτων που αφορούν στους Δήμους από το γνωστό σκάνδαλο των Energa και Hellas Power.

Ασκώντας, τέλος, κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, σημείωσε ότι “είναι νωρίς να την κρίνουμε συνολικά από τώρα” αναγνωρίζοντας πως “παρέλαβε από τους προηγούμενους ένα δήμο σε πολύ άσχημη κατάσταση” για να συμπληρώσει: “Θα θέλαμε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και τις ουσιαστικές ανάγκες της πόλης και να μην παρασύρεται από τη στενή κομματική της ταυτότητα”.


 

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

IMG 1435-1
 

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Ελένη Χρονά

Η 8η του Μάρτη έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα της Γυναίκας, γεγονός που δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
“Λένε πολλοί ότι πλέον η γυναίκα έχει κατακτήσει ίσα δικαιώματα. Είναι όμως τόσο σύνθετος ο ρόλος της ως μητέρας, συντρόφου και εργαζόμενης, που όσα και εάν έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει κατορθωθεί. Αξίζει λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι και περισσότερο εμείς οι άνδρες να έρθει σύντομα αυτή η κατάκτηση” είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στην κ. Ελένη Χρονά.
 “Είμαι βαθιά ευτυχισμένη που έχω αυτή την ευκαιρία: να βλέπω συγκεντρωμένη μπροστά μου όλη την υπέροχη Χαϊδαριώτικη ζωή μου” είπε ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Χρονά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στα παιδικά και εφηβικά της βιώματα στην πόλη μας τα οποία συνεχίζει να ζει μέσα από τις ζωές των παιδιών της πλέον, της 16χρονης Αναστασίας και του 15χρονου Θάνου, που “σπούδασαν και σπουδάζουν στα ίδια σχολεία που πήγα κι εγώ: Στο 3ο Δημοτικό και τώρα στο 1οΓυμνάσιο”.

Ακούραστη συμπαραστάτισσα σε όλη την προσωπική πορεία της Ελένης Χρονά “η μάνα, η Χαϊδαριώτισσα γυναίκα - μάνα. Η γυναίκα και κατ’ επέκταση η Ελληνίδα γυναίκα έχει το “αγωνίζεσθαι” στο DNA της” συνέχισε η κ. Χρονά για να αναφερθεί στους αγώνες των γυναικών για κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας σε όλους τους τομείς και τις εκφάνσεις της ζωής.

Αγωνίστρια και η ίδια, αφού ανήκει στο δυναμικό του ΕΡΤopen, αναφέρθηκε στη σύγχρονη ελληνίδα που “έχει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου .Είναι ο κυματοθραύστης των συνεπειών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης την ίδια ώρα που τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, τα έτσι και αλλιώς περιορισμένα, συνθλίβονται περαιτέρω”, για να καταλήξει πως, παρ’ όλα αυτά η γυναίκα – στο πρόσωπο της οποίας συγκεντρώνονται πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι- “αισιοδοξεί , αλλά και συνεχίζει να αγωνίζεται: Για την οικογένεια της, για την εργασία της, για τη χώρα που θέλει να ζήσουν αύριο τα παιδιά της”.


 
Ψυχαγωγική δράση για τα παιδιά
 

P3083515

 

IMG 1331

 

P3083515


Μια ευχάριστη έκπληξη, από αυτές που δε συνηθίζονται σε πολιτικές εκδηλώσεις, περίμενε τους πολλούς μικρούς φίλους της παράταξης που “συνόδευαν” τους γονείς τους στην εκδήλωση για την πίτα. Κλόουν και ταχυδακτυλουργός τα υποδέχονταν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ για να τα ψυχαγωγήσουν με τα αστεία και τα “μαγικά” τους κόλπα. Όλα τα παιδιά διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν πολύ!

 

IMG 1405

 

P3083538

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
(με σειρά προσέλευσης)
1) Ο Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου κ. Γιώργος Συριανόγλου
2) H Πρόεδρος, κ Σοφία Δρίκου και η Αντιπρόεδρος, κ. Χαρά Λεμονή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δάσους
3) Ο Πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφίας & Πολιτισμού Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Καλογράνας
4) Η Πρόεδρος, κ. Μαρία Παπαμακαρίου-Μπρή και ο Ταμίας, κ. Ισίδωρος Θεοτοκάς του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής “Το Πυργί Χίου”
5) Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου κ. Ιωάννης Βελέντζας
6) Ο εκδότης της εφημερίδας “Χιακό Βήμα” κ. Ισίδωρος Γιαννακής
7) Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Πήγασος” κ. Πλάτωνας Δεσάντης
8) Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου “ΔΩΔΩΝΑΙΟΝ ΦΩΣ” κ. Δημήτριος Σούκης
9) Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Υπαιθρίων Λιανεμπόρων κ. Πέτρος Χατζίρης
10) Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου “Δάφνη Δαφνίου” κ. Θοδωρής Σπανόπουλος
11) Ο Πρόεδρος, κ. Απόστολος Καραπέτρος και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αθανάσιος Στάθης, της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής “Ο Μέγας Αλέξανδρος”
12) O κ. Σταύρος Προμπονάς, Διευθυντής του IEK City Unity.
13) Ο κ. Σταύρος Τασιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω

* Τα δύο φλουριά, που περιέχονταν στα κομμάτια της πίτας που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, αντιστοιχούσαν σε μια ετήσια υποτροφία σε ειδικότητα της επιλογής του νικητή ή της νικήτριας στο ΙΕΚ City Unity, αξίας 3.000 ευρώ και σε μια θεραπεία από τα κέντρα ομορφιάς Νew Day. Και τα δύο δώρα ήταν προσφορά του ΙΕΚ City Unity, μετά από πρωτοβουλία του μέλους της παράταξής κ. Γιώργου Μπίσδα.

 

 

Ολόκληρη η ομιλία Ντηνιακού

 

IMG 1427

 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Εχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη ανοιχτή προεκλογική μας συγκέντρωση στον κινηματογράφο Άνοιξη, και αρκετοί μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Σήμερα, αρχέςτου Μάρτη, έστω και με λίγη καθυστέρηση βρισκόμαστε εδώ,για να γιορτάσουμε τον ερχομό του 2015.
Ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί, παλιά και καινούρια πρόσωπα για να τιμήσουμε τη γυναίκα λόγω της σημερινής ημέρας, που είναι αφιερωμένη παγκόσμια σε αυτήν, και ακόμα, να δώσουμε μερικέςστιγμές διασκέδασης στα αγαπητά μας παιδιά.
Θέλω να θυμήσω σε όλους, ότι ο συνδυασμός “Χαϊδάρι ξανά” είναι ένας συνδυασμός που γεννήθηκε καθαρά από την αγάπη για την πόλη μας, για το Χαϊδάρι.
Αυτό ήταν το κίνητρο που συνέδεσε πολλούς από εμάς, παλιούς αλλά και ιδιαίτερα νέους. Το Χαϊδάρι να έχει ΞΑΝΑ πρωταγωνιστικό ρόλο.
“Να ακούγεται” ως ένας δήμος πρότυπο, ένας δήμος παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους δήμους, ένας δήμος για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι, όπως κάποτε, αλλά και ακόμα περισσότερο.
Και εαν λοιπόν, έστω για λίγο και για λόγους που δεν είναι η ώρα να αναφερθώ, κληθήκαμε να υπηρετήσουμε την πόλη από τη θέση της αντιπολίτευσης,
αυτό δεν παύει να μειώνει τη βούλησή μας να θέλουμε και να διεκδικούμε από τώρα και όχι σε τέσσερα(4)χρόνια, να ζούμε σε μία πόλη που να μας κάνει τη ζωή καλύτερη.
Εδώ και τώρα, Θέλουμε μία πόλη καθαρή
Εδώ και τώρα Θέλουμε μία πόλη ασφαλή
Εδώ και τώρα Θέλουμε μία πόλη που να μας παρέχει υπηρεσίες.
Εδώ και τώρα θέλουμε μία πόλη πιο ελκυστική για τους Χαϊδαριώτες αλλά και για αυτούς που την επισκέπτονται.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης λοιπόν που μας όρισαν οι συμπολίτες μας, δε μένουμε αδρανείς, ούτε είμαστε μικρόψυχοι και μονίμως αντιπολιτευόμενοι.
Κάνουμε τη δουλειά μας, όπως πρέπει, με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της.

Από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μας στο Δημοτικό συμβούλιο, δείξαμε το συνεχές ενδιαφέρον μας, με ερωτήσεις -προτάσεις, κριτική και ήδη έχουμε πετύχει αρκετά. Έχουμε παρέμβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε διάφορα ζητήματα.
Όμως δεν κλείνουμε τα μάτια και τα αφτιά και στα γενικότερα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και βιώνουμε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα μέσα σε κάθε οικογένεια.
Ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών επιλογών, εμείς θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τη χώρα μας, για τον τόπο μας. Γιατί αυτό το έχουμε ανάγκη όλοι σαν πολίτες αυτής της χώρας.
Εμείς το είπαμε , το λέμε, θα το λέμε και το εννοούμε. Είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός, που έχουμε στις τάξεις μας φίλους και μέλη που στις εθνικές εκλογές έκαναν τις επιλογές τους προς όλα τα κόμματα.Εδώ όμως στο Χαϊδάρι το δικό μας κόμμα είναι το Χαϊδάρι.
Απόδειξη αυτού ήταν η ανεξάρτητη θέση που πήραμε δημόσια και ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη ήταν η μοναδική δήλωση υποστήριξης που κάναμε ως συνδυασμός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές,  για την υποστήριξη υποψηφίων, που κατοικούν στο Χαϊδάρι  αλλά και τη Δυτική Αθήνα, ανεξαρτ ήτως κομμάτων.          
Είμαστε αποφασισμένοι έτσι να συνεχίσουμε αγκαλιάζοντας  σε αυτή μας την προσπάθεια όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Γι αυτό είναι έντονη η ανάγκη και έχω λάβει ήδη την απόφαση για πλατιά οργάνωση του συνδυασμού, μαζικοποίησής του και μεγάλου ανοίγματος στην τοπική κοινωνία μέσα από οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια.
Ήδη ετοιμάζεται αυτό. Το φθινόπωρο, θα υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα και τομείς δράσης του συνδυασμού. Οσο ο χρόνος περνά θα γινόμαστε πιο οργανωμένοι, πολύ πιο παραγωγικοί, πολύ πιο αποδοτικοί και πλούσιοι στο αντιπολιτευτικό μας έργο.                                                                                                      Λέγοντας απλά δύο λόγια για ό,τι ετοιμάζουμε, πέρα από τις ομάδες που θα απαρτίζουν την παράταξη, θέλω να προσθέσω και το εξής. Κύριο εργαλείο της ενημέρωσης όλων και προφανώς και των δημοτών, ασφαλώς και είναι στη σημερινή εποχή το διαδίκτυο.
Ωστόσο, στόχος μας είναι σύντομα, μέσα στη δράση μας να ενσωματώσουμε το ενδιαφέρον του κάθε συμπολίτη μας, είτε αυτό είναι πρόβλημα, παράπονο, πρόταση μέσα από μία διαδικασία που θα διεξάγεται όχι μόνο μέσω της ψηφιακής μεθόδου, αλλά με απευθείας επαφή και άμεση σχέση με όλους τους Χαϊδαριώτες.
Δεν θέλω να σας κουράσω,οφείλω όμως και έχω υποχρέωση όχι μόνο απέναντι σε εσάς αλλά και απέναντι στους άξιους άλλους 2 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας,το Δημήτρη τον Τσατσαμπά, πρόσωπο με βαθυά εμπειρία και γνώση των θεμάτων του Δήμου μας αλλά και της αυτοδιοίκησης γενικότερα,  σημερινό αντιπρόεδρο του Περιβαντολογικού συνδέσμου Αθήνας-Πειραιά, αλλά και το Βασίλη τον Καρατζαφέρη, νέο πρόσωπο, πολιτικό μηχανικό, γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και τακτικό μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής, τα υπόλοιπα μέλη μας που συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές, σχολικές, κοινωφελής επιχείρησης, δημοτικής περιουσίας και άλλες αλλά και όσους-και είναι πολλοί αυτοί από το συνδυασμό μας- αθόρυβα εργάζονται και συμβάλλουν στην προσπάθείά μας, ακόμα και με τη φυσική παρουσία τους στα δημ.συμβούλια να σας ενημερώσω για κάποιες ουσιαστικές μας παρεμβάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Παρεμβάσεις οι οποίες είχαν και έχουν απτά αποτελέσματα,ανατρέπονταςαρνητικές για την πόλη προειλημμένες αποφάσειςτης δημοτικής αρχής αλλά και για την ενεργό θωράκιση και προστασία της πόλης καθώς και τη θετικήεξέλιξή της .


Και έρχομαι να αναφερθώ πιο συγκεκριμένα .     

Κατ’αρχήν σε σχέση με το μείζον θέμα των ελεύθερων χώρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εαν για κάποιο λόγο αναδείχθηκε το Χαϊδάρι και ξεχώρισε στη Δυτική Αθήνα είναι οι ελεύθεροι χώροι και το περιαστικό πράσινο.
Πολλοί από αυτούς τους ελεύθερους χώρους δεσμέθηκαν με μεγάλο κόπο και θυσίες. Ενας από αυτούς είναι και τα “δασάκια” όπως τα λέμε στον Ελαιώνα, που βρίσκονται επί της οδού Πατρόκλου .                                      
Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα για το ΠΡΆΣΙΝΟ Ταμείο . Η σύμβαση της χρηματοδότησης έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Έχοντας αυτό ως δεδομένο κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου με σχετική ερώτησή μας στη δημοτική αρχή στις αρχές Οκτωβρίου του 2014. Εκείνοι μας απάντησαν καθυσήχαστικά ότι υπάρχει χρόνος και ότι ‘προλαβαίνουν”. Έπειτα από ένα μήνα και μάλιστα από ένα τυχαίο γεγονός η δημοτική αρχή πληροφορήθηκε ότι τα οικόπεδα έχουν απενταχθεί ήδη από το 2012. Θέλετε να σας πούμε τί θα είχαμε κάνει στη θέση τους?ότι άμεσα από τον Ιούνιο του 2014,  θα είχαμε επισκεφθεί τα γραφεία του Πράσινου ταμείου οπότε και προφανώς θα ενημερωνόμασταν για το πραγματικό καθεστώς των οικοπέδων και πώς από εδώ και πέρα-τον Ιούνιο δλδ και μετά μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό. Πάντως ήδη μετά και την παρέμβασή μας και την πραγματική ανάδειξη του θέματος προσπαθούμε να συμβάλλουμε και να βρούμε από κοινούλύσεις ώστε να σωθεί ο συγκεκριμένος πνεύμονας πρασίνου.
Ένα άλλο θέμα που αναδείξαμε, εποχιακά λόγω της περιόδου των εορτών αλλά και γενικότερα, είναι αυτό της στήριξης της τοπικής αγοράς σε συνδυασμό με τον στολισμό και εν γένει τον καλλωπισμό της πόλης. Απαιτείται συντονισμός και συνεργασία του Δήμου με τους τοπικούς εμπόρους, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει έστω την περίοδο των εορτών.  Ο Χαϊδαριώτης πρέπει να αποκτήσει συνείδηση να προτιμάει τα μαγαζιά της πόλης του.“παπούτσι από τον τόπο σου έλεγαν κάποτε”Μέσα από μία οργανωμένη καμπάνια όπως π.χ τη λευκή νύχτα, όπως κάνουν άλλοι δήμοι,  μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο και από άλλες περιοχές.

Πώς όμως θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, όταν η πόλη μας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα καθαριότητας. Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις και ερωτήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα-το παρακολουθούμε, αποκαλύπτουμε εστίες αλλά και ειδικότερα προβλήματα που προκύπτουν ανα γειτονιά και περιοχή. Δυστυχώς το Χαϊδάρι είναι γεμάτο σκουπίδια, το συναντάμε παντού. η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί και πρέπει επιτέλους κάτι σοβαρό να γίνει.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα το οποίο αναδείξαμε και αποτρέψαμε την υλοποίησή του, είναι η εκτέλεση μίας παλαιότερης “ύποπτης” εργολαβικής σύμβασης, που αφορά στην κατεδάφιση του ιστορικού παλαιού Δημαρχείου και στην ανέγερση ένος τριπλάσιου σε τετραγωνικά  κτηρίου , αμφίβολης μάλιστα αισθητικής.  Με έναν της “τελευταίας στιγμής” τρόπο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο , με έναν αόριστο τίτλο “συζήτηση για το παλαιό δημαρχείο”. Χωρίς σχέδια, χωρίς εισηγητικά. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα ανατρέξαμε , ρωτήσαμε, πληροφορηθήκαμε. Και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η –μία από τις πολλές-αντιφατική στάση του Δημάρχου, ενώ ο ίδιος προσωπικά ως αντιπολίτευση ήταν στα κάγκελα για το συγκερκιμένο θέμα, τελικά  ο ίδιος τώρα να το φέρνει προς ψήφιση.

Στο ίδιο ίσως και λιγότερο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν και θα μπορούσε να είχε υπάρξει από την αρχή της δημοτικής μας θητείας ενημέρωση και συνεργασία, προσπαθήσαμε να μελετήσουμε και να προτείνουμε λύσεις για τα θέματα που αφορούν στην ψήφιση και την εφαρμογή σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης του ΣΟΑΠ για τους δήμους της δυτικής αθήνας. Σχεδόν 300 σελίδες μελετήθηκαν από την ομάδα μας σε 4 ημέρες ώστε να εκφράσουμε τις θέσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Να μην υπάρξει άλλη μία χαμένη ευκαιρία σε επίπεδο χρηματοδότησης. Ο ΣΟΑΠ ουσιαστικά αποτελεί το εργαλείο για τη χρηματοδότηση του Δήμου μας από το νέο ΕΣΠΑ, ΣΕΣ που διαρκεί μέχρι και το τέλος του 2020. Η δημοτική αρχή εαν και αντίκειται ιδεολογικά στην ευρωπαϊκή ένωση ήδη προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιήσει όλους τους πόρους που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ζητούμενο βέβαια πέρα από μία τυπική εισήγηση και ψήφιση αυτών που μέχρι τώρα κάνει, είναι να  διεκδικήσει και εν τέλει να υλοποιήσει τα έργα που δύνανται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να γίνουν.
Εμείς λοιπόν αφού μελετήσαμε, και διαβουλευθήκαμε,στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα
ανάμεσα στα άλλα προτείναμε τα εξής:
-Σύνδεση με το Μετρό
-Να δημιουργηθούν τρεις στάσεις-επέκτασης της γραμμής του Περιστερίου, μία στο Αττικό, μία στο Δάσος- Δαφνί, και μία στο Σκαραμαγκά και να ενωθεί αυτή η γραμμή μέσω του σταθμού Αγ. Μαρίνας με τον κλάδο προς Πειραιά. Το μετρό επίσης πρέπει να φτάσει μέχρι καί τον Σκαραμαγκά. Έτσι θα εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο Δήμος αλλά και η βιομηχανική ζώνη του Θριασίου πεδίου και οι κάτοικοι των δήμων της Δυτικής Αττικής.
Το στρατόπεδο Χαϊδαρίου να κηρυχθεί ιστορικός τόπος. Να δοθεί στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ως πνεύμονας πρασίνου και ως χώρος ιστορικής μνήμης και πολιτισμού.
Γι’αυτό το χώρο μπορεί και πρέπει να μιλάει όλη η Ευρώπη!!!

Αφαία-Σκαραμαγκάς. Να μεταμορφωθεί η περιοχή αισθητικά, πολεοδομικά. Η ακτή του Σκαραμαγκά να αποδοθεί στην κοινή χρήση και να μην είναι χώρος για την απόθεση containers.
Γι αυτό το σκοπό και για τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από τα προγράμματα, προτείναμε να συγκροτηθεί ειδική ομάδα μηχανικών με σκοπό τη διενέργεια των ειδικών μελετών που θα απαιτηθούν…… ]


Θα ηθελα ολοκληρώνοντας να τονίσω ότι τα θέματα που φέρνουμε και αναδεικνύουμε, πέρα από το δελτιο τύπου που κάθε φορά βγάζουμε, γίνονται πολλές φορές αντικείμενοδημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Πρόσφατο θέμα του “χαϊδάρι σήμερα” αποτέλεσε το οικόπεδο παλιατζίδικο επί της οδού Αναγεννήσεως στον Ελαιώνα, που αποτελεί εστία μόλυνσης, καθώς και το ζήτημα της είσπραξης των υπεξαιρεθέντων χρημάτων που αφορούν στους Δήμους, από το γνωστό σκάνδαλο των Energa και Hellas Power.
Είναι αλήθεια ότι τη Δημοτική αρχή είναι νωρίς να την κρίνουμε συνολικά-ολοκληρωτικά από τώρα. Της αναγνωρίζουμε ότι παρέλαβε από τους προηγούμενους ένα δήμο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ωστόσο θα θέλαμε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και τις ουσιαστικές ανάγκες της πόλης και να μην παρασύρεται από τη στενή κομματική της ταυτότητα/(για όποιον έρθει να παρακολουθήσει ένα δημοτικό συμβούλιο, μπορεί πολύ εύκολα να το αντιληφθεί αυτό και πολλά άλλα)
Είμαστε λοιπόν εδώ για να υπερασπιστούμε δυναμικά την πόλη μας ως αντιπολίτευση,και θα είμαστε πάντα εδώ για να φτιάξουμε το Χαϊδάρι των ονείρων μας, το Χαϊδάρι του μέλλοντός μας.

Όμως όπωςείπαμε και στην αρχή σήμερα είναι η Ημέρα της γυναίκας και την τιμάμε ξεχωριστά. Λένε πολλοί ότι πλέον η γυναίκα έχει κατακτήσει ίσα δικαιώματα. Είναι όμως τόσο σύνθετος ο ρόλος της ως μητέρας, συντρόφου και εργαζόμενης, που όσα και εαν έχουν γίνει μέχρι σήμερα,αυτό δεν έχει κατορθωθεί. Αξίζει λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι και περισσότερο εμείς οι άνδρες να έρθει σύντομα αυτή η κατάκτηση.
Πολύ καλύτερα όμως από εμένα θα μας μιλήσει για τη γυναίκα, μία δυνατή εκπρόσωπός του γυναικείου φύλου,  η φίλη και συντοπίτισσα μας γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Χρονά και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες για όλους!