ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Είναι κάποιοι από εμάς... άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αυτή την στιγμή της κρίσης, χρειάζονται βοήθεια. Ο αριθμός των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης ευτυχώς εμφανίζεται να είναι σχετικά περιορισμένος, χωρίς αυτό να σημαίνει ό,τι δεν θα δοθεί η δέουσα προσοχή και αυξημένο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την στήριξή τους.

 Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, 25 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, θα στηριχθούν άμεσα από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Προκειμένου να υπάρξουν αναγκαίοι μηχανισμοί στήριξης, το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου τη λήψη απόφασης για την έγκριση συνολικής δαπάνης 7.500 ευρώ, ώστε σε πρώτη φάση να δοθεί λύση σε έκτακτα και σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα 25 συµπολιτών µας. Για την εκταµίευση του ως άνω ποσού θα εκδοθούν ατοµικά χρηµατικά εντάλµατα.

Η παρέµβαση της υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, επικεντρώνεται στην ανεύρεση πόρων προκειµένου να αντιµετωπιστούν προβλήµατα που αφορούν στην εξασφάλιση της στέγασης και την διατήρηση των παροχών ηλεκτροδότησης και νερού. Η ουσία της εφάπαξ οικονοµικής στήριξης βασίζεται στην λογική ό,τι παρεµβαίνοντας την στιγµή της οικονοµικής κρίσης, βοηθιούνται συµπολίτες µας να κρατήσουν την κοινωνική τους θέση η οποία εκφράζεται εν µέρει από την εξασφάλιση της στέγης τους (ενοίκιο) και των παροχών της.