7 STOP ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΔΑΣΟΥΣ

Θα γεμίσουν STOP οι δρόμοι πέριξ της πλατείας του Άνω Δάσους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων, για την αποφυγή δυσµενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Την τοποθέτηση σημάνσεων προτεραιότητας, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά σχετικής αιτήσεως που είχε υποβάλλει το Νοέμβριο του 2014, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου. Στην αίτηση αυτή, ο Σύλλογος επισήμαινε ότι υπάρχει ελλιπής σήμανση πέριξ της πλατείας του Άνω Δάσους, προτρέποντας την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να μεταβεί στην περιοχή και να το διαπιστώσει… Έτσι λοιπόν, οι διαπιστώσεις της, είχαν ως εξής:

 • Στα στενά πέριξ της πλατείας δεν υπάρχει σήµανση για τον καθορισµό προτεραιότητας στην κυκλοφορία των οχηµάτων

 • Στην Πλατεία του Άνω ∆άσους και συγκεκριµένα επί της οδού Ακροπόλεως βρίσκεται η αφετηρία και το τέρµα δυο γραµµών της αστικής συγκοινωνίας

 • Από την αφετηρία τους τα αστικά Λεωφορεία κατηφορίζουν στην κάθετη της οδού Ακροπόλεως, δηλαδή στην οδό Σωκράτους.

 

Μετά τα παραπάνω η υπηρεσία έκρινε σκόπιµο να µελετήσει την κατάσταση και να εισηγηθεί την τοποθέτηση των αναγκαίων Πινακίδων Σήµανσης πέριξ της πλατείας του Άνω ∆άσους, προκειµένου να ρυθµίζεται και να είναι σαφής η προτεραιότητα της κυκλοφορίας των οχηµάτων, και συγκεκριµένα δίνοντας προτεραιότητα στα οχήµατα που κινούνται στην οδό Σωκράτους.

 Συνολικά προτείνεται να τοποθετηθούν 7 πινακίδες Ρ2 «Υποχρεωτική διακοπή πορείας» (STOP), οι οποίες να τοποθετηθούν ως εξής :

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Γ. Ζαµπέτα, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους , στο Ο.Τ. Γ419

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Αλεξ. Παναγούλη, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους, στο Ο.Τ. Γ414

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους , στο Ο.Τ. Γ415

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Ακροπόλεως, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους , στο Ο.Τ. Γ416

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Ακροπόλεως, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους, στο Ο.Τ. Γ418, και λόγω της µη εύκολης ορατότητάς της λόγω της στάθμευσης της αστικής συγκοινωνίας στο συγκεκριµένο σηµείο,

 Μία δεύτερη πινακίδα Ρ2 στην οδό Ακροπόλεως, στην συµβολή της µε την οδό Σωκράτους, στο Ο.Τ. Γ417

 Μία πινακίδα Ρ2 στην οδό Αλεξ. Παναγούλη, στην συµβολή της µε την οδό Ακροπόλεως, στο Ο.Τ. Γ418