ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Χαϊδαρίου μετά από ψήφισμα που έθεσε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την στήριξη του Δήμου στη στάση εργασίας των εργαζόμενων και γιατρών στο Αττικό Νοσοκομείο που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, για την κατάσταση που επικρατεί.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η παράνομη, καταχρηστική, επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Η Δημοτική Αρχή καλεί παράλληλα τους δημότες της πόλης να υπερασπιστούν τις ζωές των παιδιών τους και των οικογενειών τους διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του λάου και στα ζητήματα της υγείας ,πρόνοιας και ασφάλισης.
  

Ο λαός του Χαϊδαρίου όσο και η διοίκηση του Δήμου, δεν μπορούν να έχουν κανέναν εφησυχασμό. Συνολικά, οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας πρέπει να σημάνουν συναγερμό, καθώς η συνέχιση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» από την νέα κυβέρνηση σημαίνει νέα βάρη στις πλάτες του λαό, επέκταση της δράσης των ιδιωτών και λειτουργία του κρατικού συστήματος Υγείας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
   Η λύση είναι μία και μονόδρομος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους,  που  θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη, γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  

Να μην κλείσουν ΨΝΑ, ΑΤΤΙΚΟ και κανένα νοσοκομείο. Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση. Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
   Άμεση κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης.