ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΡΑΝΤΖΑ

ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ

Διεξοδική κατεπείγουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» και για τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Παντελάρος, έθεσε υπόψη των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου την πρόταση- ψήφισµα της ∆ηµοτικής Αρχής, σχετικά µε το ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ των εργαζοµένων και γιατρών του Αττικού Νοσοκοµείου, για την κατάσταση που επικρατεί και ακολούθησε εκτενής συζήτηση. Μετά την ολοκλήρωσή της, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αμέριστη στήριξη του ∆ήµου, στις στάσεις εργασίας των εργαζόµενων και γιατρών στο Αττικό Νοσοκοµείο για την κατάσταση που επικρατεί.

Μάλιστα, ο Δήμος καλεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να πάρουν άµεσα όλα τα απαραίτητα µέτρα για να σταµατήσει η παράνοµη, καταχρηστική, επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών σε ράντζα και φορεία στους διαδρόµους.

 

Η ∆ηµοτική Αρχή καλεί παράλληλα τους δηµότες της πόλης να υπερασπιστούν τις ζωές των παιδιών τους και των οικογενειών τους διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του λάου και στα ζητήµατα της υγείας ,πρόνοιας και ασφάλισης. Ο λαός του Χαϊδαρίου όσο και η διοίκηση του ∆ήµου, δεν µπορούν να έχουν κανέναν εφησυχασµό. Συνολικά, οι εξελίξεις στον τοµέα της Υγείας πρέπει να σηµάνουν συναγερµό, καθώς η συνέχιση των «διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων» από την νέα κυβέρνηση σηµαίνει νέα βάρη στις πλάτες του λαό, επέκταση της δράσης των ιδιωτών και λειτουργία του κρατικού συστήµατος Υγείας µε καθαρά ιδιωτικοοικονοµικά κριτήρια. Η λύση είναι µία και µονόδροµος.

Συνεχίζουµε τον αγώνα µας για να δηµιουργηθούν δηµόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήµους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, µε βασικό προσανατολισµό την Πρόληψη, γι’ αυτό χρειάζεται άµεσα να στελεχωθούν οι µονάδες του ΠΕ∆Υ.

Να µην κλείσουν ΨΝΑ, ΑΤΤΙΚΟ και κανένα νοσοκοµείο.

Να ενισχυθούν µε µαζικές προσλήψεις µόνιµου προσωπικού και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηµατοδότηση.

Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκοµείο ∆υτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) πλήρως στελεχωµένο και εξοπλισµένο.

Άµεση κατάργηση κάθε πληρωµής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρµακα θεραπείες, υγειονοµικό υλικό και τεχνικά βοηθήµατα.

∆ωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη µε ευθύνη του κράτους χωρίς καµιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα µέλη της οικογένειας τους.

Να καταργηθεί κάθε επιχειρηµατική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης.