«Let’s Do It Greece είπαν οι HaiΔaristas και Winners στην πανελλαδική δράση καθαρισμού»

«Η ευθύνη ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους»

 

«LetsDo It Greece» ήταν το σύνθημα που δόθηκε από τους συντονιστές της ομώνυμης πανελλαδικής εμβέλειας καμπάνιας την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, για την μεγάλη γιορτή εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα και που φέτος αφορούσε για πρώτη φορά τα σχολεία όλης της χώρας, με εθνικό υποστηρικτή την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Σ’ αυτή τη γιορτή για το περιβάλλον, πάνω από 1500 φορείς συμμετείχαν πανελλαδικά, ενώ στο Χαϊδάρι μας, είχαμε και δύο αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες πολιτών.

Η μία αφορούσε μαθητές ενός φροντιστηρίου της πόλης μας και πραγματοποιήθηκε στην Αγωνιστών Στρατοπέδου με φύτεμα λουλουδιών και ποδηλατάδα. Η άλλη διοργανώθηκε από τη δραστήρια ομάδα των HaiΔaristas, η οποία είχε δώσει σημείο συνάντησης στο γνωστό πλην εγκατελειμμένο πάρκο του πρώην «Θεαθήναι», πάνω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Εθελοντές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στον καθαρισμό αυτής της αφρόντιστης περιοχής, στο Ποικίλο όρος.

Η δραστηριότητα αυτή οργανώθηκε από Χαϊδαριώτες, αλλά και κατοίκους από όμορους δήμους, που κατάφεραν ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα με μοναδικά εργαλεία την καλή τους διάθεση, τα χέρια τους και από δύο τσουγκράνες και πιρούνες που τους διατέθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Δεκάδες σακούλες σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν σε όλη την έκταση του «Θεαθήναι», τη στιγμή που το ερειπωμένο κτήριο - πραγματική ντροπή για τον τόπο μας- έχει αφεθεί στην τύχη του, άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων. Στις σχετικές φωτογραφίες βλέπουμε τα σπασμένα τζάμια του, παγίδες θανάτου για όποιον τολμήσει να πλησιάσει εκεί.

Το παρόν στη δράση έδωσε ο κ. Βορέας Κώστας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μόσχος Χουδελούδης που αφού άκουσε τους δημότες, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες για την καλύτερη προστασία αυτού του τόσο σημαντικού πνεύμονα πρασίνου στο Χαϊδάρι.

Άξια συγχαρητηρίων ήταν και η συμβολή του επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα Δημιουργίας, Ηρακλή Δρούλια ο οποίος έκανε πράξη την ευθύνη, καθαρίζοντας ο ίδιος ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, μαζί με άλλους Χαϊδαριώτες- HaiΔaristas, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Η ευθύνη ξεκινά πρώτα από εμάς τους ίδιους».