keraiajpg

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ

Περισσότερες από 50 υπογραφές δημοτών και κατοίκων στην περιοχή της Γρηγορούσας, κατατέθηκαν πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου με αίτημα την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Φειδιππίδου.

Ο δημότης κ. Αγγελόπουλος, µεταξύ άλλων, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, εξέθεσε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και αξίωσε την αποξήλωσή της.

Εν συνεχεία ο ∆ήµαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, επισήμανε ότι ως αντιπολίτευση είχαν δώσει αγώνα για να φύγει η εν λόγω κεραία, αλλά και όλων των κεραιών που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης…. «Είναι φανερό ότι το συµφέρον των µεγάλων τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων προτάσσεται του συµφέροντος της υγείας των πολιτών. ∆εν θα µείνουµε άπρακτοι, δεν µπορεί να απειλείται η υγεία οικογενειών στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών και ειδικά στη συγκεκριµένη που βρίσκεται δίπλα σε ευπαθείς οµάδες πληθυσµού (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, ιατρεία ΙΚΑ κ.α)», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα ό,τι ως δημοτική αρχή διαφωνεί µε κάθε µορφή εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών και θα παρθούν όλα τα απαιτούµενα µέτρα και δια της νοµικής υπηρεσίας του ∆ήµου µας.

Αφού συζητήθηκε διεξοδικά το θέµα, για το οποίο και διατυπώθηκαν όλες οι απόψεις, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Χαϊδαρίου, αποφάσισε ομόφωνα τη συµµετοχή του ∆ήµου σε οποιαδήποτε µορφή κινητοποίησης δηµοτών-κατοίκων- φορέων για την αποµάκρυνση της εν λόγω κεραίας αλλά και δια της νοµικής υπηρεσίας του ∆ήµου µας .