diilistiria

 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΜΕ 6 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κόκκινος συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωϊ στις 08.20, όταν ξέσπασε πυρκαγιά -πιθανότατα από σπινθήρα- σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Δυστυχώς υπάρχουν 6 τραυματίες εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας... ο ένας εξ αυτών (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα, ο δευτερος (43 ετών) αντιμετωπίζει σοβαρό εισπνευστικό έγκαυμα, ενώ ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

'Αλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, από το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων .

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής.

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».