siskepsi-leoforeia1 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Με επιτυχία στέφτηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, χθες Τρίτη 2/6/2015, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τα συγκοινωνιακά προβλήματα που έχει η πόλη.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν ο Ευάγγελος Ρέντζος Αντιπρόεδρος του ΟΟΑΣΑ, ο Αποστολίδης Δημήτρης Διευθυντής Σχεδιασμού του ΟΟΑΣΑ, ο Νίκος Παπαδόπουλος υπεύθυνος συγκοινωνιακού σχεδιασμού του ΟΑΣΑ, ο Δημήτρης Ευσταθιάδης συγκοινωνιολόγος υπεύθυνος για την συγκοινωνιακή μελέτη για τον Δήμο Χαϊδαρίου.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι Πάτερ Γεώργιος, Γιάννης Πλαγιαννάκος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν», αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων (πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, εξωραϊστικών και αθλητικών) της πόλης μας.

Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής μίλησε ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να πάρουν μέρος στην συνάντηση αυτή για τα οξυμένα προβλήματα  που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη μας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος είπε: «Η πρωτοβουλία πάρθηκε από την Δημοτική Αρχή γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι «εκρηκτικά» , πολύ οξυμένα και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πολλοί συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες, είτε από επιλογή, είτε δεν έχουν άλλο μέσω μετακίνησης υποφέρουν , καθώς η αναμονή σε πολλά δρομολόγια είναι μεγάλη και οι συνέπειες πολλές – καθυστερήσεις στην δουλειά, επιβράδυνση, υποβάθμιση ποιότητας ζωής.

Παράλληλα, εκτός των προβλημάτων των δρομολογίων υπάρχουν και τα προβλήματα υποδομών όπως έλλειψη στεγάστρων, σπασμένα παγκάκια ,αλλά και καθυστερήσεις λόγω παράνομων παρκαρισμάτων.

Εμείς το γνωρίζαμε από πριν το πρόβλημα αυτό, το είχαμε βάλει ως συζήτηση και στα προηγούμενα Δημοτικά συμβούλια. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται από το 2010 και μετά, με όλες αυτές τις περικοπές που έγιναν και γίνονται και στις δημόσιες συγκοινωνίες, μειώσεις προσωπικού και χρηματοδότησης, με συνέπειες τις σοβαρές ελλείψεις που δεν έχουν αναπληρωθεί και έχουν ως αποτέλεσμα τις περικοπές δρομολογίων. Μετακυλώντας το κόστος στις πλάτες του λαού που υποφέρει και από την έλλειψη συγκοινωνιών.

Να επισημάνουμε, ότι έχουν κάνει συζητήσεις σαν νέα Δημοτική Αρχή, με εκπροσώπους του ΟΑΣΑ και τους οδηγούς των αστικών μέσων μεταφοράς, φέρνοντάς μας την εικόνα, ότι λεωφορεία υπάρχουν παροπλισμένα στα γκαράζ, οδηγοί όμως δεν υπάρχουν να κάνουν τα δρομολόγια.

Μέσα στα άμεσα σχέδια μας είναι παράσταση διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μεταφορών, διεκδικώντας το αυτονόητο δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Καθώς και η εύρεση δύο minibus για την λειτουργιά Δημοτικής συγκοινωνίας, κάνουμε φοβερές προσπάθειες γι’ αυτό, αφού πιστεύουμε ότι θα απαλύνει κάπως το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα».

 

siskepsi-leoforeia

 

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή και κατέθεσαν το πλαίσιο προτάσεων τους που έχει δοθεί στον Δήμο Χαϊδαρίου και έχει αναρτηθεί επίσημα στο site του Δήμου, ώστε να διαβαστεί από τους κατοίκους. Το σχέδιο του ΟΑΣΑ περιλαμβάνει την καλυτέρευση των συνθηκών των δρομολογίων μέσα στην πόλη του Χαϊδαρίου, την σύνδεσή τους με σταθμούς μετρό και γειτονιών. Τόνισαν ότι θα πάρουν υπόψη τους όλες τις προτάσεις και πρώτο άμεσο μέτρο είναι η δημιουργία λεωφορειολωρίδας από Κηφισό έως το μετρό της Αγίας Μαρίνας στο Αιγάλεω.

Τέλος, τοποθετήθηκε ο Ηλίας Βάσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στους οδηγούς των αστικών συγκοινωνιών, λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, συνεχώς συρρικνώνεται ο κλάδος . Δεν έχουν γίνει προσλήψεις από το 2006 και συνεπώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν μπορούμε απλά να το διαχειριζόμαστε μόνο αλλά η λύση στο πρόβλημα είναι η διεκδίκηση άπ΄ όλους – ούτε μια γειτονιά χωρίς λεωφορείο , έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση στόλου.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και αισιοδοξία, οι προτάσεις κατοίκων, Δημοτικής Αρχής, ΟΑΣΑ, εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να βρεθεί η πιο ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα.