dimotiki astynomia

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

Το ενδεχόμενο της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας... "υπέκυψε". Κι αυτό, διότι στην περίπτωση του ∆ήμου μας έχουν υποβληθεί μόνο δύο αιτήσεις από πρώην υπαλλήλους της ∆ημοτικής Αστυνομίας. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη του εν λόγω θεσμού είναι αναγκαία για την πόλη Υπηρεσία, είναι προφανές ότι η επανασύστασή του δεν μπορεί να βασιστεί στις δύο αυτές θέσεις... αυτή άλλωστε ήταν και η ομόφωνή κατάληξη της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι τοποθετήσεις όλων των πλευρών συνέτειναν στο ό,τι η ενδεχόμενη λειτουργία της χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε καμία περίπτωση δε δύναται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να μην επανασυσταθεί η Υπηρεσία της ∆ημοτικής Αστυνομίας στον ∆ήμο Χαϊδαρίου και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στους εργαζομένους να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του ∆ήμου σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα.

Επισημαίνεται ότι «στην περίπτωση μη επανασύστασης κατά τα προαναφερόμενα της ∆ημοτικής Αστυνομίας παρέχεται η δυνατότητα στα ∆ημοτικά Συμβούλια με απόφασή τους να καθορίζουν τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης τους (κατάληψη πεζοδρομίων, εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων ∆ημοτικού Συμβουλίου κλπ) και δεν θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία, τις ∆ιευθύνσεις και τους επιφορτιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους που θα τις ασκούν, με ταυτόχρονη αποτύπωσή τους στους Εσωτερικούς Οργανισμούς Λειτουργίας των δήμων».