summer-camp

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, προσπαθώντας να καλύψει το κενό που αφήνει η χρόνια κυβερνητική αδιαφορία για τα παιδιά των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων καιστα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Camp την θερινή περίοδο. Η προσπάθεια του Δήμου γίνεται για να προσφέρει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Το Καλοκαιρινό Camp φέτος θα λειτουργήσει με αναβαθμισμένες δραστηριότητες, όπως αθλοπαιδιές, κινηματογράφο, εκδρομές, θέατρο σκιών και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει περίπου 300 παιδιά ανά περίοδο και ευελπιστούμε χρόνο με το χρόνο να αυξάνουμε τους δικαιούχους. Επιλέξαμε στις εκδρομές των παιδιών που συμμετέχουν, να ενταχθεί το Ευγενίδειο Πλανητάριο και ο Διομήδειος Κήπος που αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει.

Όπως γνωρίζετε, δυστυχώς η οικονομική κατάσταση στους Δήμους είναι άσχημη, αλλά επιλέγουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες του Χαϊδαρίου, να σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό με ελάχιστη συνδρομή ανά περίοδο.

Απευθύνεται με προτεραιότητα στους κατοίκους του Χαϊδαρίου

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χαϊδαρίου, θα υπάρχουν εκπτώσεις για οικογένειες με πάνω από 2 παιδιά, όπως και για τους συμμετέχοντες σε περισσότερες από 1 περιόδους.

Η διάρκειά του campείναι 6 εβδομάδες, χωρισμένο σε 3 περιόδους: η πρώτη περίοδος ξεκινάει στις 22 Ιούνη και το πρόγραμμα λήγει στις 31 Ιούλη 2015, ενώ θα πραγματοποιείται από τις

Θα λειτουργήσει σε 3 σχολεία της πόλης μας, 6ο Γυμνάσιο, 3ο και 5ο Δημοτικό και θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003 έως και το 2008, τουλάχιστον για τη πρώτη περίοδο.

Υπεύθυνοι θα είναι παιδαγωγοί και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, και θα χωρίζονται σε ομάδες 20 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Το πρόγραμμα δεν το αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία, αλλά για πρώτη χρονιά ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Για τη 2η περίοδο θα συνεχιστούν οι εγγραφές από 22 έως 26 Ιουνίου, ενώ αντίστοιχα για την 3η από 6 έως 10 Ιουλίου.  

Για την εγγραφή θα βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου και στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Αθλητισμού, Πολιτισμού και στην Κοινωφελή Επιχείρηση) στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2132047237 και 2132047364.