dimarxeio xaidari-selekos

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο ΣΕΛΕΚΟΣ

Εξ αρχής κατηγορηματικά αντίθετος ήταν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος στο θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και το ίδιο εξέφρασε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της πόλης... "Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο καθώς πρόκειται για μια Πράξη όπου μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα Ελλάδος, βάζοντας σε κίνδυνο την οικονομική αυτοτέλεια και την επάρκεια των πόρων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης", είπε χαρακτηριστικά προτείνοντας στο σώμα την ψήφιση σχεδίου ψηφίσματος, το οποίο τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία (25 υπέρ & 3 κατά)...

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, έχει ως εξής:

Σχετικά με την Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.04.2015 τεύχος Α’) Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Την ίδια στιγμή, προχωράει και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με απαράδεκτες αποφάσεις των διοικήσεών τους, που θέτουν σε κίνδυνο τα λεφτά που με αίμα και ιδρώτα έχουν δώσει για χρόνια οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, εξαιρώντας τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών μας υποχρεώσεων

Μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ανατρέπει με αυτόν τον τρόπο τον προγραμματισμό των Δήμων, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός, ενώ θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών μας, ακόμα και της μισθοδοσίας των εργαζόμενων του Δήμου.

Η «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση κάνει αυτό που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει μέχρι σήμερα, να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων, που είναι ήδη ελάχιστα για την κάλυψη των αναγκών μας και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου, καταγγέλλει την ενέργεια της συγκυβέρνησης, και απαιτεί τη μη

εφαρμογή της απαράδεκτης πράξη νομοθετικού περιεχομένου και δηλώνει ότι δεν θα καταθέσει τα

ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα Ελλάδος.

Ταυτόχρονα να ζητά να επιστραφούν όσα έχουν ήδη δεσμευτεί ώστε να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Τη συμμετοχή του Δήμου μας σε κινητοποιήσεις από κοινού με τους εργαζόμενους του Δήμου μας και το λαό του Χαϊδαρίου, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.