ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ BITCOIN

ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ

 

betcoin arx

 

Με αφορμή τις προτάσεις για εναλλακτικά νομίσματα που συζητήθηκαν τελευταία (δραχμή, ΙΟU's, ευρώ-δραχμή) συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας "Άγγελος",  Στρ. Καραϊσκάκη 1 & Ιερά Οδός, Νίκο Χούτα ο οποίος μας μίλησε για το Bit Coin.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη ταβέρνα θεωρείται ως η πλέον πρωτοποριακή στην Ελλάδα, καθώς έχει έκπτωση 20% σε όσους πελάτες της χρησιμοποιούν bitcoin.

 

DSC02019

 

Πως λειτουργεί το σύστημα του BitCoin;

Το σύστημα του Bitcoin λειτουργεί αφού ο πελάτης μπει στο μαγαζί και παραγγείλει  και όταν ζητήσει λογαριασμό βγάζω το φορολογικό στοιχείο, έρχομαι με το tablet στον πελάτη το χτυπάω στην πλατφόρμα συναλλαγών  του bitpay το ποσό του λογαριασμού πρώτα σε ευρώ. Το ποσό αυτό η πλατφόρμα το μετατρέπει σε qrcode το οποίο το σκανάρει ο πελάτης με το κινητό του και έπειτα πληρώνει.

 

Στις πληρωμές έχουμε ένα 20% έκπτωση όταν πληρώνουμε με ψηφιακό νόμισμα ενώ εγώ βλέπω σε λίγα λεπτά ότι έχει γίνει η μεταφορά του ποσού και εντός 1-2 εργάσιμων ημερών τα λεφτά έρχονται στο λογαριασμό μου στην τράπεζα. Όμως έχω επιλέξει να μην χρησιμοποιούνται από την τράπεζα αλλά να έρχονται κατευθείαν στο μαγαζί

 

Πόσοι πελάτες έχουν πληρώσει με αυτό το σύστημα;

Αυτό το διάστημα έχουν πληρώσει μόνο 4-5 παρέες οι οποίοι είναι κυρίως τουρίστες. Οι πελάτες αυτοί ήταν από Αμερική, Καναδά από Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Γερμανία.  Οι Έλληνες τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον καθώς ρωτάνε τι ακριβώς είναι κλπ

 

Θα το συστήνατε και σε άλλα καταστήματα το Bit Coin;

Κοιτάξτε έχουν αρχίσει και με ρωτούν διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν. Στο κάτω κάτω μπορούν να το πάρουν και άλλοι δεν είναι κάτι διαφορετικό.

 

 DSC02023

 

DSC02025

 

DSC02018

 

DSC02022