ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ:

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ «ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ»

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

 

 koi kadoi

 

 

Σχόλιο για το άρθρο του κ.Τσατσαμπά

από το Γραφ. Τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου


Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Τσατσαμπάς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την δημόσια πρόταση του για ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας του Δήμου. Πρόταση που δεν είναι καινούργια αλλά ούτε και αθώα, καθώς ήδη από τη Διοίκηση Ντηνιακού, που ήταν σημαίνων στέλεχος, έγινε προσπάθεια να δοθεί συνολικά η διαχείριση του Δήμου σε ιδιώτες manager.   
Η Δημοτική Αρχή παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, έχει σαφή θέση ενάντια στην «εύκολη» λύση της ιδιωτικοποίησης οποιουδήποτε τομέα του Δήμου, που είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις τσέπες των συνδημοτών μας. Το προβλήτα της καθαριότητας είναι υπαρκτό και γίνεται μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να λυθεί. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 που θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήδη περιλαμβάνεται η αγορά νέων μηχανημάτων,  που θα λύσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα.
Οι ευθύνες του Κ. Τσατσαμπά όπως και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών συνολικά είναι τεράστιες, γιατί πριν τις μειώσεις της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος που σήμερα φτάνουν ακόμα και το 60%, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την ανανέωση του στόλου και του έμψυχου δυναμικού του Δήμου. Συνέπεια αυτής της πολιτικής, είναι η σημερινή κατάσταση. Και έρχονται σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι να προτείνουν ξανά την ιδιωτικοποίηση,  που υποτίθεται αποτελεί για αυτούς τη μόνη λύση.
Ας καταλάβουν ότι αυτές οι πολιτικές που λειτουργούν υπέρ των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων και εις βάρος των συνδημοτών μας, από αυτή τη Δημοτική Αρχή δεν θα περάσουν.
«Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)!!

 

 

 

Ακολουθεί η δήλωση Δημήτρη Τσατσαμπά:

 

Ο κίνδυνος για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, δεν προέρχεται από την πρότασή μου να ανατεθεί σε ιδιωτικό συνεργείο ένα μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων μέχρι να καθαρίσει η πόλη, αλλά από την κακή διοίκηση της Δημοτικής Αρχής.
Οι Δημότες πληρώνουν τέλη στο Δήμο για να είναι η πόλη καθαρή, όταν αυτό δεν συμβαίνει, εξ αιτίας της υπάρχουσας κακής κατάστασης, κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους στις υπηρεσίες του Δήμου και αυτό επηρεάζει τη γνώμη τους υπέρ της ιδιωτικοποίησης
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απαράδεκτη κατάσταση στην καθαριότητα που επικρατεί σε όλη την έκταση της πόλης μας και βέβαια για αυτό δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά η διοίκηση που έχει την ευθύνη να προβλέπει τις ανάγκες να οργανώνει τις υπηρεσίες και να λειτουργεί αποτελεσματικά.
Το ότι έφτασε ο Δήμος να μη μπορεί να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη υποχρέωση του για καθαριότητα και ζητάμε συνέχεια τη βοήθεια των άλλων Δήμων, αυτό τα λέει όλα...
Από την κακοδιαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής. περάσαμε τώρα στην κακή διοίκηση της σημερινής.