ΚΩΔΙΚΟΣ

«ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ»

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΤΟ …ΔΑΦΝΙ

 

 

dafni PROSTASIA

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από την δράση των τριών ομάδων εκβιαστών, που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ, πουλούσαν προστασία και στο… Δαφνί.

Συγκεκριμένα στο «πελατολόγιο» της ομάδας Α’ βρίσκονταν και ένα κατάστημα το οποίο ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ΔΑΦΝΙ. Μάλιστα, στις μεταξύ τους συνομιλίες, τα μέλη της Α’ ομάδας το αποκαλούσαν «τρελάδικο».

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο και άλλων «ομάδων μπράβων», καθώς το 2014, δύο μέλη της οργάνωσης ανέφεραν ότι ο “Δάσκαλος” (σ.σ. ο αρχηγός της Α’ ομάδας) έδωσε εντολή να προσεγγίσουν την εν λόγω καφετέρια γρήγορα για να προλάβουν άλλες «ομάδες», λέγοντας χαρακτηριστικά «θέλουνε να πάνε τα κορίτσια τα άλλα, ο Μαύρος ή ο Άλλος», εννοώντας -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- ηγετικά μέλη των δύο άλλων οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν και δρούσαν στις ίδιες περιοχές.

Επίσης, σε άλλη συνομιλία ένα μέλος της ομάδας λέει στον αρχηγό ότι επισκέφθηκε τον «καφετζή» (σ.σ. ιδιοκτήτη καταστήματος). Τότε αναφερόμενοι στο ύψος του χρηματικού ποσού που θέλουν να εισπράξουν, ο «Δάσκαλος» λέει «Θα πεις εννιά για να γίνουν οχτώ και για το άλλο, θα πεις τέσσερα για να γίνουν τρία».