ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP

ΔΗΜΟY ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

kalokairi

 

 

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, συνεχίζει για 2η χρονιά τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Camp, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, προσφέροντας ένα ποιοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να καλύψει το τεράστιο κενό που αφήνει η χρόνια κυβερνητική αδιαφορία για τα παιδιά των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων, μεταξύ της λήξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της καλοκαιρινής περιόδου.

Το Καλοκαιρινό Camp και φέτος θα λειτουργήσει με αναβαθμισμένες δραστηριότητες, όπως αθλοπαιδιές, κινηματογράφο, εκδρομές, θέατρο σκιών και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει περίπου 400 παιδιά (100 περισσότερα από πέρυσι), υλοποιώντας την δέσμευση μας ότι χρόνο με το χρόνο θα αυξάνονται οι δικαιούχοι.

Φέτος επιλέξαμε στις εκδρομές των παιδιών που συμμετέχουν, να ενταχθούν πέρα από το Ευγενίδειο Πλανητάριο και το Διομήδειο Κήπο και άλλοι αντίστοιχοι χώροι που αποτελούν ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά της πόλης.

Όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση στους Δήμους είναι ιδιαίτερα άσχημη, αλλά επιλέγουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες του Χαϊδαρίου, να σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό με την ελάχιστη δυνατή συνδρομή ανά περίοδο.

1. Απευθύνεται με προτεραιότητα στους δημότες του Χαϊδαρίου

2. Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χαϊδαρίου, θα υπάρχουν εκπτώσεις για οικογένειες, όπως και για τους συμμετέχοντες σε περισσότερες από 1 περιόδους.

3. Η διάρκειά του camp είναι 6 εβδομάδες, χωρισμένο σε 2 περιόδους των 3 εβδομάδων: η πρώτη περίοδος ξεκινάει τη Τρίτη 21 Ιούνη και θα πραγματοποιείται από τις 7.30 π.μ έως τις 15.30 μ.μ.

4. Θα λειτουργήσει σε 4 σχολεία της πόλης μας και θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 έως και το 2010.

5. Υπεύθυνοι των τμημάτων θα είναι παιδαγωγοί και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, και τα τμήματα θα χωρίζονται σε ομάδες των 20 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

6. Το πρόγραμμα δεν το αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία, αλλά για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Χαϊδαρίου.

7. Για τη 2η περίοδο θα συνεχιστούν οι εγγραφές από 23 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Για την διαδικασία εγγραφής, θα βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου και της ΚΕΔΧ και στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Αθλητισμού, Πολιτισμού και στην Κοινωφελή Επιχείρηση) στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2132047237 και 2132047364.

Ο Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΧ)

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Παιδείας