Πήραν «ALPHA»

στη συκοφαντία & την προβοκάτσια!

 

ALPHA XAIDARI


Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καταγγέλλει ως ψεύτικο και προβοκατόρικο το ρεπορτάζ που «στήθηκε» από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA, σχετικά με την πρόσληψη και την τοποθέτηση του προσωπικού στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά.
Το ρεπορτάζ παρουσιάζει το Δήμο ως αδιάφορο και αναξιόπιστο, ότι δεν έχει προβεί σε όσα υποχρεούται για τις παρεχόμενες στο Κέντρο υπηρεσίες. Μάλιστα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα που θέλει ότι όλοι ίδιοι είναι!
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Δήμος έχει στην ευθύνη του το Κέντρο Φιλοξενίας, στην πραγματικότητα η Διοίκηση και ευθύνη του κέντρου ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Δήμος με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ αλλά και με τις δικές του δυνάμεις, συνεπικουρεί στη λειτουργία του.
Το ρεπορτάζ, λέει ότι ο Δήμος αμείβει πενιχρά και προσλαμβάνει με άλλα κριτήρια από αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προσλήψεις αυτές έγιναν μέσω ΟΑΕΔ χωρίς καμμιά εμπλοκή του Δήμου στα κριτήρια και την επιλογή του προσωπικού. Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουν ότι ως Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει κάθε συμβασιούχο σε μισή δουλειά-μισή ζωή.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου. Η αλήθεια είναι, ότι σε σχέση με το κάλεσμα που απεύθυνε από την αρχή το Ναυτικό στους όμορους Δήμους της περιοχής οι Δήμοι ανταποκρίθηκαν με αναλογική συμμετοχή. Βεβαίως, την αποκλειστική ευθύνη για τη συνολική λειτουργία του και επομένως και για την καθαριότητα την έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ελάχιστοι από τους 52 εργαζόμενους στην καθαριότητα δουλεύουν στο χώρο του Σκαραμαγκά. Στην πραγματικότητα, το προσωπικό που δόθηκε στους Δήμους κατευθύνθηκε ώστε να καλύψει άμεσες ανάγκες τόσο μέσα στο Κέντρο, περιμετρικά αυτού αλλά και μέσω των υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου όπως στην Κοινωνική και Τεχνική υπηρεσία για ανάγκες που συνεπάγονται από τη λειτουργία του Κέντρου. Αυτό, δηλαδή, που εφαρμόζει ο Δήμος μας όλο αυτό το διάστημα.
Το ρεπορτάζ λέει, ότι ο Δήμαρχος ήταν άφαντος!!!! Όμως, την προηγούμενη μέρα, η ίδια δημοσιογράφος ζήτησε και πήρε συνέντευξη από το Δήμαρχο. Συνέντευξη διάρκειας 20 λεπτών! Αφού, δεν έβγαλε «λαγό» από τη συζήτηση, μέσω της «κοπτοραπτικής» παρουσίασε ένα μονόλεπτο στιγμιότυπο χωρίς να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης από επιλογή! Σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο Δήμαρχος κάλεσε την ώρα του Δελτίου να παρέμβει ζωντανά ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά οι «αμερόληπτοι» δημοσιογράφοι αρνήθηκαν πεισματικά!
Ο κόσμος μας ξέρει! Η λάσπη δεν πιάνει!
Οι κάτοικοι της πόλης μας, όπως και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, πήραμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε ο λαός της περιοχής να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στην καλύτερη διαβίωσή του.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν, αλλεπάλληλες δραστηριότητες με σκοπό να ανοίξει το θέμα στους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να οργανωθεί η αλληλεγγύη μέσα και έξω από το κέντρο φιλοξενίας, να μάθουν οι κάτοικοι της περιοχής πια είναι η αιτία της προσφυγιάς, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!
Πραγματοποιήθηκαν, πολλές συσκέψεις συλλόγων και άλλων φορέων, δόθηκε και συνεχίζει βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, με την ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών να είναι ο καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας.
Συμβάλλουμε, σταθερά για τη βελτίωση της κατάστασης στην καθαριότητα με φορτηγό του Δήμου, σκούπα για καθαρισμό των δρόμων στο Κέντρο, με απεντομώσεις την περίοδο που ενδείκνυνται. Έχουμε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα προβλήματα αποχετευτικά, θέρμανσης, διατροφής με καλύτερης ποιότητας φαγητού, να υπάρξει άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση του χώρου με το αστικό κέντρο και το μετρό και φυσικά διεκδικήσαμε την άμεση με κρατική ευθύνη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσει για μικρούς και μεγάλους μέσα στο χώρο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες. Ενώ, πολλές ήταν οι φορές που μεταφέραμε με μέσα του Δήμου αρρώστους από το Σκαραμαγκά σε γιατρούς και νοσοκομεία!
Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα!
Μέσα από αυτή τη λασπολογία στοχεύουν να πλήξουν την ηθική μας, την ακεραιότητά μας, να πείσουν ότι και οι κομμουνιστές όταν έχουν εξουσία είναι ίδιοι με όλους τους άλλους. Όμως, ο λαός μας ξέρει από τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε μαζί του, από την αλήθεια που εμείς του αποκαλύπτουμε για την αιτία των προβλημάτων του και δε θα εξαπατηθεί από κατασκευασμένη ενημέρωση άλλων εποχών.
Ας απαντήσουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι του ALPHA:
1. Ποιόν, τελικά, εξυπηρετεί το ρεπορτάζ αυτό, την ίδια στιγμή που τη δομή στο Σκαραμαγκά λυμαίνονται δεκάδες ΜΚΟ που προσβλέπουν εκτός από τα εκατομμύρια της Κυβέρνησης και της ΕΕ και σε δωρεάν προσωπικό;
2. Ένα χρόνο που λειτουργεί η Δομή Φιλοξενίας, πότε ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Δήμου, τις συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην καθημερινότητά τους;
3. Ποιόν εξυπηρετεί η προσπάθεια λασπολογίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία με την υπεύθυνη στάση της στο ζήτημα των προσφύγων έχει απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές;
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου