ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ»

 

 

T ARX

 

 

Παρά το ότι βρισκόμαστε εν μέσω του θέρους, τεράστια για τα δεδομένα της εποχής, ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην ανοιχτή εκδήλωση - συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» του Αποστόλη θεοφίλη, με θέμα «Χωρίς ατζέντα, συζητάμε για την πόλη μας - Τα προβλήματα και τις προοπτικές της», που διεξήχθη την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου.

Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες κυριολεκτικά… κατέκλυσαν την αίθουσα, αγκαλιάζοντας με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τον συντονισμό της συζήτησης, κατά την οποία οι πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη μας, είχε ο δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας και επί σειρά ετών Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου, κ. Μάκης Μοσχοβούδης. Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αποστόλη Θεοφίλη, ο λόγος δόθηκε στους παριστάμενους πολίτες αναπτύσσοντας έτσι έναν ζωντανό διάλογο με χρήσιμα συμπεράσματα. Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η αναγκαιότητα της συμμετοχής του πολίτη στην λήψη των αποφάσεων, η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και οι προτάσεις επίλυσής τους, που θα διαμορφώσουν τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης η κ. Άννα Παπαγεωργίου – Σωτηροπούλου με τοποθέτηση της ανακοίνωσε και επισήμως την προσχώρησή της στην δημοτική κίνηση “Συνεργασία Πολιτών Χαϊδαρίου”.

Τα θέματα που κυριάρχησαν, μέσα από τις ερωτήσεις και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων ήταν η καθαριότητα στην πόλη, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Χαϊδαρίου και γενικότερα οι υποδομές, το περιβάλλον και το πράσινο, η συμμετοχή των Πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων καθώς και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Μεταξύ άλλων πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης, η συμπολίτισσα μας και στέλεχος της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ, Αναπληρώτρια Γραμματέας Οργανωτικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ , κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, ο γνωστός Χαϊδαριώτης γιατρός και υποψήφιος Βουλευτής στην Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ Γιάννης Κούτρας, όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, κ. Ηλίας Μάνδρος.

Οι διάλογοι με τους Πολίτες θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές του Χαϊδαρίου με αντικείμενα συζήτησης που άπτονται της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Αποστόλης Θεοφίλης με μήνυμα του στο προσωπικό του λογαριασμό ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας εμένα και τους συνεργάτες μου στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ". Η αθρόα προσέλευση απλών Χαϊδαριωτών μέσα στην "καρδιά" του καλοκαιριού έδειξε ότι η τοπική κοινωνία μας επιζητά ανανέωση προσώπων και ιδεών».

Επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Χαϊδαρίου κ. Μάριος Χριστόπουλος τόνισε σε επίσημη δήλωση του: «…Υπήρξε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου ανάμεσα σε πολίτες και στη παράταξη του Aποστόλη Θεοφίλη. Εγώ ως Μάριος Χριστόπουλος ήμουν εκεί ακούγοντας και καταγράφοντας διάφορα προβλήματα των δημοτών… η θέση μου δεν είναι να σας πω τι θα στηρίξετε, αλλά να ακούσουμε τις θέσεις και να σκεφτούμε τι αρμόζει στο Χαϊδάρι που όλοι αγαπάμε και κατοικούμε...

Υ.Γ.1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου μετά το πέρας των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση που να εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των Δημοτών της πόλης μας.

Υ.Γ.2. Ανοιχτές συζητήσεις τέτοιου τύπου πρέπει να ξεκινήσουν από όλες τις παρατάξεις, γιατί ένα προεκλογικό πρόγραμμα πρέπει να "ανακοινωθεί" από τους πολίτες και από τα εκάστοτε προβλήματα που υπάρχουν».

 

 

T 3

 

 

T 4

 

 

T 1

 

 

T 2

 

 

T 8

 

 

T 10

 

 

T 9

 

 

T 12

 

 

T 14

 

 

T 15

 

 

T 16

 

 

T 17

 

 

T 18

 

 

T 19

 

 

T 20

 

 

T 21

 

 

T 22

 

 

T 24

 

 

T 25

 

 

T 26

 

 

T 28

 

 

T 29

 

 

T 6

 

 

T 30

 

 

T 32

 

 

T 31

 

 

T 34

 

 

T 27

 

 

 T 33

 

 

T 35