Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή
και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

 

 

Tsigara

  

 

  Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντωνΚατασχέθηκαν συνολικά -4.299- πακέτα τσιγάρα και -743- συσκευασίες καπνού.

  Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερα (4) άτομα για κατοχή και διακίνηση τσιγάρων και συσκευασμένου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού. Συγκεκριμένα:

 

  Συνελήφθη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, στις 24-7-2017 στην Μαγούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας, μία 44χρονη ημεδαπή διότι μετά από κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.214- πακέτα τσιγάρα και -296- συσκευασίες καπνού. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των (3.649) ευρώ.

 

Συνελήφθησαν στις 25-7-2017 στα Σεπόλια, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 44 και 49 ετών, για διακίνηση καπνικών προϊόντων. 
  Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος να εξέρχεται από αποθήκη της περιοχής και να επιβιβάζεται σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μεταφέροντας ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού ενώ λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε να προσεγγίζει με μοτοσυκλέτα την ίδια αποθήκη ο έτερος δράστης, προκειμένου να προμηθευτεί λαθραία καπνικά προϊόντα. 
Από την έρευνα στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.986- πακέτα τσιγάρα και -447- πακέτα καπνού ενώ ακόμη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (390) ευρώ καθώς και οι δύο (2) μοτοσυκλέτες, ως μέσα διακίνησης.

 

  Συνελήφθη στις 25-7-2017, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του ΗΣΑΠ Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πειραιά, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατελήφθη να μεταφέρει εντός βαλίτσας -99- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία ακολούθως κατασχέθηκαν.

 

  Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.