ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

 

ΣΕ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΑΚΗ

 

ARVA2 PER arxiki

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αστέρας Χαϊδαρίου, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Αρβανίτη (αριστερά στην φώτο) και ουσιαστικά απαντά στην επιστολή που είχε κοινοποιήσει ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Περιβολαράκης (φώτο δεξιά). Η υπόθεση αφορά εσωτερικές λειτουργίες. Η ανοιχτή επιστολή του κ. Δημήτρη Περιβολαράκη κοινοποιήθηκε δημοσίως αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστή και η ανακοίνωση του κ. Γιάννη Αρβανίτη.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ αναφέρει τα εξής:

«Κατά την δική μας, ταπεινή γνώμη, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ΠΑΡΑΚΜΗ την κατάσταση σε ένα σωματείο, όταν λειτουργεί με αξιοπρέπεια 11 ποδοσφαιρικά τμήματα, έχει 7 συνεργαζόμενους προπονητές, εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, 200 περίπου αθλητές στο δυναμικό του, είναι οικονομικά υγιές (το ανδρικό τμήμα δεν συσχετίζεται με τις ακαδημίες, είτε εις βάρος τους, είτε με επιβάρυνση), σε αυτά τα 2 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του. Όλα αυτά, μέσα στα πλαίσια βέβαια του ερασιτεχνικού αθηναϊκού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, σε μια προσπάθεια που στηρίζεται και αγκαλιάζεται από απλούς πολίτες, έχοντας και αυτοί το δικό τους όραμα για το καλό των παιδιών τους. Προφανώς από την αρχή της ίδρυσης του σωματείου, στη νυν χρονική περίσταση, αλλά και στην πορεία μας μπροστά, η συνεργασία είναι απαραίτητο συστατικό. Αλλά την συνεργασία, εμείς, δεν την «χρησιμοποιούμε» κατά το δοκούν. Η συνεργασία δεν είναι προνόμιο μόνο ολίγων, αλλά, να μπορούν να μετέχουν σε αυτή την κατάσταση και… «φρέσκα» άτομα (γονείς και φίλοι, θα προσθέσουμε εμείς), καθώς ο Αστέρας επέλεξε να είναι ανοιχτό σωματείο και όχι κλειστό κλαμπ. Θετικό θεωρούμε, κατά την κρίση μας, το γεγονός ότι και νέα (“φρέσκα”) πρόσωπα, συμβάλλουν στον διοικητικό και οργανωτικό τομέα, που μάλλον αυτό για κάποιους είναι απαγορευτικό (;).
Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που υπάρχει ο Αστέρας Χαϊδαρίου, δεν προλάβαμε να
ιδρύσουμε… “σχολή παραγόντων” – ούτε είναι στις προθέσεις μας – και αφήνουμε τον κάθε ένα, την καθεμία, έχοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της σκέψης, της γνώμης και της ελεύθερης έκφρασης, να παρουσιάζουν την άποψη τους, κατά το δικό τους υποκειμενικό κριτήριο.
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό περί “ενός ανδρός αρχή” και τις “… αποφάσεις του Προέδρου…”, μάλλον ξεχάστηκε να διατυπωθεί επιπρόσθετα, ότι στον Αστέρα Χαϊδαρίου, οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Λογικό κατ’ εμάς. Και αυτό μπορεί να πειράζει ολίγους… Ανοιχτά πάντως είναι καθημερινά τα γραφεία μας, ερχόμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία, τόσο εμείς, όσο και οι προπονητές μας με τους γονείς και τους αθλητές, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και στις συνεδριάσεις του ΔΣ, όπου επαναλαμβάνουμε, ότι επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις κάθε μέλους! Τουλάχιστον φροντίζουμε τα καλά της συνεργασίας να τα “οικειοποιούνται” όσο το δυνατόν πιο πολλοί, και όχι ολίγοι!
Να ενημερώσουμε ακόμη, ότι μέσα σε αυτά τα… σενάρια περί φυγής, όπου όλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους, σε εμάς, στον Αστέρα Χαϊδαρίου, το τελευταίο διάστημα, βρήκαν… στέγη, άλλοι 10 νέοι αθλητές!».


Γιάννης Αρβανίτης – Πρόεδρος Αστέρα Χαϊδαρίου


ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΑΚΗΣ ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι, Πριν περίπου από 2,5 χρόνια , ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΖΙ, δημιουργήσαμε τον ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.
Είχαμε έναν Στόχο και ένα Όραμα. Να δημιουργήσουμε ένα σωματείο υπόδειγμα, πρότυπο για κάθε παιδί που θέλει να αθληθεί, κόντρα στις υπάρχουσες μέχρι τότε λογικές του ψευτοπαραγοντισμού , των Προέδρων που διατάζουν κ.λ.π.
Με συστατικό στοιχείο μια μαγική λέξη , την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, καταφέραμε με την συμβολή ΟΛΩΝ , από διάφορες θέσεις ο καθένας, πάρα πολλά. Το κυριότερο, είναι η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας από άλλα σωματεία, που προσπάθησαν να μιμηθούν τον τρόπο δουλειάς και λειτουργίας μας.
Εδώ και έναν χρόνο, άλλαξαν πολλά. Το σωματείο πέρασε στο μοντέλο “ενός Ανδρός Αρχή “.
Η συλλογικότητα αντικαταστάθηκε από τις αποφάσεις του Προέδρου και κάποιων συνεργατών του, ορισμένων δε “φρέσκων” στο σωματείο, με στόχο την σταδιακή οικειοποίηση του συλλόγου.
Πλέον δεν συγκαλείται σε συνεδρίαση το Δ.Σ, η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ γίνεται μόνο από τα sites ή από τους φίλους του σωματείου, αλλά ακόμη και όταν συνεδρίαζε, ήταν μόνο για να ανακοινώνονται οι αποφάσεις του Προέδρου.
Διαφωνώ με την σημερινή κατάσταση. Δηλαδή , αλλαγή τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας, έλλειψη προπονητή τερματοφυλάκων , απουσία γυμναστή , έστω και μόνο, στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας, μεγάλο μπάτζετ αντίστοιχα στην Αντρική ομάδα εις βάρος των παροχών στα παιδιά της Ακαδημίας , καμία ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς ώστε να ακουστούν και να διορθωθούν όποια προβλήματα … αφού κατά τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του όλα πάνε καλά ….., μη πραγματοποίηση ενημερωτικών-εκπαιδευτικών συναντήσεων με αθλητές και γονείς για θέματα π.χ διατροφής, ψυχολογίας κ.λ.π , επικοινωνία απρόσωπη με τους γονείς μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σαν να είναι οι γονείς απλοί πελάτες….
Αυτά είναι που οδηγούν, γονείς μακριά από το σωματείο και παιδιά-αθλητές να αναζητήσουν άλλη στέγη, οδηγώντας σιγά σιγά στην παρακμή.
Δεν μπορώ να συμφωνώ με αυτές τις πρακτικές. Θεωρώ ότι έστω και τώρα, την ΥΣΤΑΤΗ στιγμή , θα πρέπει να επανέλθουμε εκεί που ξεκινήσαμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στις αρχές ίδρυσης του Σωματείου μας.
Αυτά θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω όποτε χρειαστεί, είτε στο Δ.Σ είτε στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου».


Μετά Τιμής
Περιβολαράκης Δημήτρης
Αντιπρόεδρος
Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ